Musik- och eventarrangör bild

Musik- och eventarrangör

2 år, heltid, 400 YH-poäng

Musik- och eventarrangörsutbildningen (MEA) är Sveriges främsta för dig som vill jobba som exempelvis projektledare, producent, artistmanager eller eventarrangör. Här får du in en fot i en bransch som annars är svår att nå. Vårt breda kontaktnät i nöjesbranschen och långa erfarenhet skapar möjlighet för dig att etablera dig i en spännande värld inom till exempel musik, film, tv, radio och event. Välkommen till en utbildning utöver det vanliga.

LÄMNA INTRESSEANMÄLAN

En upplevelse som öppnar dörrar till branschen

Musik- och eventarrangörutbildningen öppnar dörrar till en spännande bransch. Utbildningen ger dig kunskaperna som krävs för en framtida roll som projektledare inom musik-och eventbranschen. Utbildningen är bred och kan även appliceras på live-event som TV-produktioner och sportevent men också digitala event. Efter utbildningen kan du jobba på exempelvis bokningsbolag, festival, musikbolag, musikförlag, eventbyrå, som live-arrangör, artistmanager, eller eventarrangör. Du får även tillgång till ett brett kontaktnät med möjlighet till praktik på företag som Live Nation, United Stage, All Things Live, Universal Music Group, Warner Music plus många fler. Välkommen till en utbildning som tar dig rätt in i upplevelseindustrin.

 

 

Snabba fakta

 • CSN-berättigad
 • Studieort: Nyköping
 • Antal veckor med LIA: 22 veckor fördelat på 2 perioder.
 • 100 % studietakt
 • 2 år

 

Nästa utbildningsstart:

Augusti 2023

Behörighet

För att vara behörig till denna utbildning ska du ha grundläggande behörighet samt följande gymnasiala kurser, eller motsvarande, med betyget lägst E i respektive kurs:

 • Svenska 2 eller Svenska som
  andra språk 2
 • Engelska 6

 

Läs mer om behörighet och antagning under rubriken "Behörighet och urval".

Viktiga datum

 • Februari 2023 - Ansökan öppnar
 • Augusti 2023 - Utbildningsstart

Särskilt prov

Alla behöriga sökande kallas till ett särskilt prov vars resultat används i urvalet i antagningsprocessen. Det är viktigt att genomföra särskilt prov då det kan öka dina möjligheter att komma in på utbildningen.

Behörighet och urval

Vad krävs för att vara behörig?

Vad krävs för att bli antagen? Hur fungerar urvalsprocessen?

Så går det till - steg för steg/Så gör du en ansökan

Så går det till - steg för steg

Så gör du ansökan

Ta reda på mer

Upplägg och innehåll

Utbildningens mål

I samarbete med arbetslivet

Frågor och svar

Kontaktuppgifter

Andra sidor du kanske är intresserad av