Byggutbildning

Byggutbildning

1 år, heltid, Nyköping

För att möta den ökade efterfrågan på arbetskraft i Södermanland hos byggföretagen behöver fler utbildas inom byggnation.

ANSÖK HÄR

Byggutbildning-lärlingsutbildning

För att möta den ökade efterfrågan på arbetskraft i Södermanland när fler bostäder ska byggas behöver fler utbildas inom byggnation. Byggutbildningen sker i samarbete med Kunskapscompaniet och ger grundläggande kunskap i den teknik som krävs för arbete med nybyggnad, underhåll och reparationer. Utbildningen präglas av erfarenhetsbaserat lärande och praktiskt arbete och är en väg till yrkesbevis.

Utbildningens genomförande

Du får snabbt kontakt med arbetsgivare eftersom du är med på riktiga byggen och arbetsplatser. Det är en lärlingsutbildning och vid början av utbildningen anordnar du tillsammans med läraren en praktikplats. Praktiken gör du på en byggarbetsplats fyra dagar i veckan och en dag i veckan tillbringar du i skolan för att läsa teori. Utbildningens längd är 1 år och är kostnadsfri och CSN-berättigad. 

Valbara inriktningar

  • Betongarbetare
  • Golvläggare
  • Murare
  • Plattsättare
  • Träarbetare

 

Ansökan och utbildningsstart

Ansökan är öppen: 15 november 2021 - 23 januari 2022
Nästa utbildningsstart: 21 februari 2022.

Du som bor i en annan kommun än Nyköping och Trosa behöver komma in med ett godkännande från din hemkommun tillsammans med ansökan till utbildningen samt betyg att du får läsa hos oss på Campus Nyköping. Detta behöver vi ha senast sista ansökningsdag.

Behörighet

Betyg i grundläggande svenska eller svenska som andraspråk. Det är önskvärt att du har B-körkort.

Viktiga datum

Sista ansökningsdag: 23 januari 2022
Utbildningsstart: 21 februari 2022

Andra yrkesutbildningar du kanske gillar