Byggutbildning

Byggutbildning

1 år, heltid, Nyköping

För att möta den ökade efterfrågan på arbetskraft hos byggföretagen i Södermanland, behöver fler utbildas inom byggnation. Byggutbildningen ger grundläggande kunskap i den teknik som krävs för arbete med nybyggnad, underhåll och reparationer.

ANSÖK HÄR

Att arbeta som byggarbetare är ett varierat jobb och passar dig som gillar att arbeta fysiskt, är händig och vill ha varierade arbetsmiljöer. Arbetet kan innefatta allt från små renoveringar till stora projekt som nybyggnationer.

Utbildningens genomförande

Du får snabbt kontakt med arbetsgivare eftersom du är med på riktiga byggen och arbetsplatser. Det är en lärlingsutbildning och vid början av utbildningen anordnar du tillsammans med läraren en praktikplats. Praktiken gör du på en byggarbetsplats fyra dagar i veckan och en dag i veckan tillbringar du i skolan för att läsa teori. Utbildningens längd är 1 år och är kostnadsfri (utöver det digitala läromedlet) och CSN-berättigad. Utbildningen sker i samarbete med Kunskapscompaniet och präglas av erfarenhetsbaserat lärande, praktiskt arbete och är en väg till yrkesbevis.

Valbara inriktningar

Du behöver inte välja inriktning när du söker. Om du blir antagen till utbildningen kommer du börja med en introduktionskurs och då får du välja inriktning.

  • Betongarbetare
  • Golvläggare
  • Murare
  • Plattsättare
  • Träarbetare

Läromedel och skyddsutrustning

Kostnad på vårat digitala läromedel är 1750 kr för träarbetare, 1500 kr för betong/mur/platt/golv.
Läromedlet är obligatoriskt för att kunna genomföra utbildningen.

Som elev behöver du själv betala för kursmaterial och viss skyddsutrustning, ca kostnad 2500 kr.
Eventuell resekostnad till och från praktikplatsen kan förekomma.

Ansökan och utbildningsstart

Ansökan är stängd. 
Nästa planerade utbildningsstart: mars 2024.

Du som bor i en annan kommun än Nyköping och Trosa behöver komma in med ett godkännande från din hemkommun tillsammans med ansökan till utbildningen samt betyg att du får läsa hos oss på Campus Nyköping. Detta behöver vi ha senast sista ansökningsdag.

Behörighet

Betyg i grundläggande svenska eller svenska som andraspråk. Det är önskvärt att du har B-körkort.

Viktiga datum

Ansökan är stängd. 

Nästa planerade utbildningsstart: mars 2024

Andra yrkesutbildningar du kanske gillar