Här samlar vi de vanligaste frågorna och svaren vi får om utbildningen till equiterapeut. Har du frågor som inte besvaras här? Kontakta oss!
Hur mycket kommer man vara på plats under utbildningen?
Utbildningen är platsförlagd på heltid. Ungefär 3 dagar i veckan kommer det vara undervisning på plats och två dagar i veckan kommer att vara självstudier.
25% av utbildningen är lärande i arbete, LIA. Dessa perioder ligger i anslutning till loven. Ni har både jullov och sommarlov.
Jag gick i skolan för länge sedan, hur vet jag vilka kurser som motsvarar de kurser jag behöver för att vara behörig?
Skicka in din ansökan via ansökningswebben så gör vår antagning en bedömning. Vi har studie och yrkesvägledare som jobbar med antagningen och de vet hur de kan översätta gamla kurser till nya.
Jag har inte läst Hästkunskap 1 och 2, kan jag läsa dem hos er?
De delar av kurserna Hästkunskap 1 och 2 som man behöver kan man läsa i en behörighetsgivande kurs under våren. Man anmäler sig till behörighetsgivande kurs när man gjort sin ansökan och skickat in den.
Blir man legitimerad av Jordbruksverket?
Nej. Idag är inte equiterapeut en legitimerad titel hos Jordbruksverket.
Kan man genomföra utbildningen på distans?
Nej, denna utbildning är platsförlagd. Utbildningens teoretiska undervisning är avancerad och varvas med praktiska moment med mycket handledning av lärare. Det är också viktigt med samspelet med dina studiekamrater för att kunna uppnå en fördjupad förståelse. Dock förekommer en del undervisningsdagar på distans. De kurser som innehåller olika behandlingsmetoder kräver mycket handledning för att kunna uppnå den fördjupade kompetens som branschen efterfrågar. Cirka två dagar i veckan är schemalagda som hemstudier, i grupp eller enskilt. Dessa dagar har består av bl a webbinarium, tester, grupparbeten, rapportskrivning, läsning, praktisk färdighetsträning m m. Det innebär att du måste avsätta även dessa dagar för dina studier.
Hur mycket tid behöver jag lägga ner på utbildningen?
Det är förstås individuellt, men att utbildningen är på heltid innebär att man får räkna med att lägga ner ca 40 timmar/vecka.
Måste jag ha egen häst för att kunna gå utbildningen?
Nej, det behöver du inte. Däremot behöver du ha tillgång till hästar som du kan öva på under utbildningens gång, om du inte har det kan vi hjälpa till att lösa det.