Kock/Matlagare

Kock/Matlagare

1 år, heltid, Nyköping

Utbildningen ger dig grundkunskaperna för att efter avslutad utbildning kunna arbeta inom kök på á la carterestaurang, lunchrestaurang, storkök och offentlig måltid. Du får lära dig moderna och traditionella matlagningstekniker för att kunna arbeta i ett modernt restaurangkök.

ANSÖK HÄR

Utbildningen till kock/matlagare ger dig grundkunskaperna för att efter avslutad utbildning kunna arbeta inom kök på á la carterestaurang, lunchrestaurang, storkök och offentlig måltid. Du får lära dig moderna och traditionella matlagningstekniker som täcker de behov som finns i ett modernt restaurangkök. Grundläggande kunskaper inom hygien, livsmedelskunskap och service byggs på med matlagningskunskaper. Du får också lära dig grunderna i servering, samt service och bemötande som är yrkets kärna

Utbildningens genomförande

Utbildningen är 56 veckor, omfattar 1400 poäng och äger rum på Nyköping Strand Utbildningscentrum. Utbildningen innehåller både praktiska och teoretiska moment, med fokus på de praktiska.

Utbildningens innehåll

  • Hygien
  • Livsmedel och näringskunskap
  • Service och bemötande
  • Matlagning 1
  • Matlagning 2
  • Matlagning 3
  • Matlagning 4
  • Branschkunskap inom restaurang och livsmedel
  • Servering 1
  • Specialkoster
  • Matlagning specialisering

Ansökan och utbildningsstart

Nästa utbildningsstart: 28 mars 2022.
Ansökan är öppen 1 december 2021 till 13 februari 2022.

Du som bor i en annan kommun än Nyköping och Trosa behöver komma in med ett godkännande från din hemkommun tillsammans med ansökan till utbildningen samt betyg att du får läsa hos oss på Campus Nyköping. Detta behöver vi ha senast sista ansökningsdag.

Behörighet

Kunskaper motsvarande grundskolan i Svenska eller Svenska som andraspråk.

Viktiga datum

Sista ansökningsdag: 13 februari 2022
Nästa utbildningsstart: 28 mars 2022

Andra yrkesutbildningar du kanske gillar