palliativ vård

Palliativ vård

Kvartsfart, distans, 30 YH-poäng

Välkommen till en kostnadsfri distanskurs på deltid för dig som arbetar med människor i livets slutskede. Kursen riktar sig till dig med erfarenhet som vill utveckla din förmåga att självständigt identifiera omvårdnadsproblem och föreslå olika åtgärder för att förbättra vård vid livet slut. Du kan arbeta samtidigt som du läser denna kurs.

GÖR INTRESSEANMÄLAN

Utmärkt vård när det verkligen gäller

En kurs för dig med erfarenhet och som vill utveckla din förmåga att självständigt och utifrån en helhetssyn identifiera omvårdnadsproblem och föreslå olika åtgärder för att förbättra vård och omvårdnad vid livets slut. Du får möjlighet att utveckla din förmåga att bedöma, genomföra och anpassa omvårdnadshandlingar utifrån fysiska, psykiska, sociala, kulturella, etiska och existentiella behov och förutsättningar. 

Kursen ger dig fördjupad kunskap om palliativ vård och symptomlindring samt om de riktlinjer och kvalitetsparametrar som bidrar till att säkerställa god omvårdnad. Målet med kursen är att kunna identifiera omvårdnadsbehov och genomföra omvårdnadshandlingar utifrån en helhetssyn enligt palliativ vårdfilosofi, i syfte att hjälpa och stödja personen vid livets slut till en lugn och symptomlindrad tillvaro med fokus på livskvalitet.

Behörighet

För att vara behörig till denna utbildning ska du ha grundläggande behörighet samt följande gymnasiala kurser, eller motsvarande, med betyget lägst E i respektive kurs:

  • Medicin 1
  • Psykologi 1
  • Vård- och omsorgsarbete 1
  • Vård- och omsorgsarbete 2

Samt:

  • 1 års yrkeserfarenhet från heltidsarbete som undersköterska inom äldreomsorg, sjukvård, psykiatri, funktionshinderområdet eller liknande arbete med vårdande arbetsuppgifter.

Viktiga datum

Okt - Ansökan öppnar

Nov - Ansökan Stänger

 

 

Ta reda på mer

Upplägg och innehåll

Kursens mål

Antagningsprocessen

Behörighet och urval

Ansökan - så här gör du