Möt våra studerande

Möt Lenita och Ulrika som utbildar sig till kockar.

Lenita studerande kockLenita Lindberg studerar till kock/matlagare och är färdig med utbildningen i april 2024. 

Vad fick dig att börja studera till kock/matlagare?
Det mesta jag har jobbat med har varit inom kök. Nu senast arbetade jag inom Måltidsservice i skolan. Jag ville öka mina kunskaper och bli mer professionell inom mitt yrke och kunna arbeta som riktig kock inom restaurangkök. 

Vad är det bästa med utbildningen?
Jag har fått lära mig väldigt mycket. Gemenskapen i gruppen är jättebra och Nyköpings Strand Utbildningscentrum är en bra skola. Vi har väldigt kul i köket. Det känns lite tråkigt att faktiskt snart vara klar med utbildningen för jag trivs så bra. Några extra nya kunskaper jag tar med mig är hur man arbetar med á la carte. Det är också goda möjligheter till jobb inom branschen.  

Vad har du för mål efter utbildningen?
Jag tycker det skulle vara kul att få arbeta i ett hotellkök. Det är stor variation där med både frukost, luncher och middagar. 

Har du något tips till de som funderar på att utbilda sig till kock?
Det är en kul utbildning och bred utbildning där du får med dig massor av kunskap. Man lär sig mycket tillsammans och av varandra, det är bra att tillvara på. 

Ulrika studerande kockUlrika Ljungqvist studerar till kock/matlagare och är färdig med utbildningen i april 2024.

Vad fick dig att börja studera till kock/matlagare?
Jag jobbade tidigare inom industrin som lagsamordnare men blev uppsagd under pandemin. Jag har alltid haft ett stort intresse för matlagning och såg nu möjligheterna att arbeta med detta. 

Vad är det bästa med utbildningen?
Lärarna! De är väldigt kunniga, de har en stor yrkeskunskap och erfarenhet. Sen är de också väldigt pedagogiska i sitt sätt att lära ut. 
Det är också en jättebra grupp med olika åldrar, bakgrund och nationaliteter. Vi lär oss mycket av varandra. Jag tycker också att det är bra med mycket praktik. Då får man komma ut och testa sina kunskaper. Det är en bred utbildning där vi lär oss om allt från varukännedom till hygien. Jag känner att jag fått med mig mycket kunskap. 

Vad har du för mål efter utbildningen?
Jag skulle vilja arbeta inom storkök. Jag trivs i den atmosfären och att jobba i team. 

Har du något tips till de som funderar på att utbilda sig till kock?
Att våga ta steget. Det är aldrig för sent att test en ny yrkesbana och göra det man drömmer om.