Yrkesutbildning

Yrkesutbildning på gymnasienivå

Gymnasial yrkesutbildning på Komvux är till för dig som vill omskola dig, få ett framtidsyrke eller höja din kompetens. Utbildningen är på gymnasial nivå och motsvarar svensk gymnasieskola. Det innebär att du läser yrkeskurserna på en yrkesutbildning för vuxna.

ANSÖK HÄR

Fakta om yrkesutbildningar på gymnasienivå

Vi har olika yrkesutbildningar som startar vid olika tidpunkter under året. Alla yrkesutbildningar har egna speciella förkunskapskrav för att du ska vara behörig att läsa dem. Vissa av utbildningarna är platsförlaga och andra är på distans. På respektive utbildningssida kan du läsa mer om vad som gäller för den specifika utbildningen. Alla våra yrkesutbildningar innehåller APL (arbetsplatsförlagt lärande) med ett visst antal veckor. Din studietid innebär att du genomför delar av en kurs på en arbetsplats och följer din handledares arbetstider.

 

Någon eller några utbildningar kan vara i form av en lärlingsutbildning. Det innebär att du är på en arbetsplats och lär dig de flesta dagarna i veckan och har teoretiska studier på skolan någon eller några dagar under hela utbildningstiden.