högskola toppbild

Högskola och universitet på Campus Nyköping

Campus Nyköping är en länk mellan dig och högskolan eller universitetet. Genom vårt samarbete med olika högskolor och universitet kan du ta en akademisk examen på hemmaplan. Du som bor i Nyköping och pluggar på distans är också välkommen till våra lokaler även om ditt program inte ges på plats hos oss. Välkommen till Campus Nyköping högskola och universitet!

På gång just nu

Under våren 2022 bjuder vi in till öppna föreläsningar där man utan kostnad får ta del av intressanta livsöden och berättelser. Säkra din plats redan nu via länken nedan!

 

28 April - Bea Uusma – Expedition livet! - FULLBOKAT!

I mer än tjugo år har Bea Uusma försökt lösa den historiska deckargåtan om vad som hände med Andrée-expeditionen år 1897. Bea Uusma föreläser om passion, besatthet och modet att våga. Hon berättar om sina egna vägval i livet. Hur hon som 36 åring valde att sadla om från illustratör till läkare och hur hon tog sig till Nordpolen. Detta är en föreläsning som inspirerar till mod och att våga följa sina drömmar.

 

Plats och tid: Campus Nyköping, Stora torget 7. Starttid kl 18. Insläpp från ca. 17.30

 

19 Maj - Emma Frans – fakta eller trams - FULLBOKAT!

Emmas föreläsning ”Fakta och trams” handlar om hur vi kan förhålla oss till all den information som vi översköljs av på daglig basis. Hur ska vi i tider av ”alternativa fakta”, fejkade nyheter och allmän faktaresistens veta vad som är vetenskapligt och faktabaserat? Emma lyfter upp aktuella exempel, och berättar på ett humoristiskt sätt hur vi kan lära oss vetenskapligt tänkande, samtidigt som en hel del myter avslöjas.

 

Plats och tid: Campus Nyköping, Stora torget 7. Starttid kl 18. Insläpp från ca. 17.30. Kom i god tid.

 

16 Juni - Josefin Johansson – Bildning och humor

En underhållande föreläsning om bildningens historia, den stora kärleken till allmänbildning och varför bildning är så viktigt.

 

Plats och tid: Campus Nyköping, Stora torget 7. Starttid kl 18. Insläpp från ca. 17.30. Kom i god tid.

 

Boka gratis biljetter här -> 

 

Vi samarbetar med

Högskolan i Halmstad
Karlstads universitet
Linköpings universitet
Mälardalens universitet

Nätverka med andra studenter?

Är du intresserad av att nätverka med andra som studerar högskola och universitet på Campus Nyköping? Gå med i facebookgruppen "Campus Nyköping nätverk för student och alumn vid högre utbildning".

 

Den hittar du här:

www.facebook.com/groups/campusnykopingstudent/

Öppna för ansökan HT 2022

Aktuella projekt

På Campus Nyköping högskola och universitet pågår olika utvecklingsprojekt som syftar till att främja det livslånga lärandet. Vårt uppdrag är bland annat att se till att kompetensförsörjningen i vår region är tillräcklig och att invånarna i hög grad genomför akademiska studier. Därför driver vi på egna utvecklingsfrågor men samverkar också med andra för att nå uppsatta mål.

Projekt akademiskt nav och accelerator för innovation

Ett samverksansprojekt mellan regionen, Campus Nyköping och Nyköpings näringsliv. Läs mer om projektet här.

 

eu logga projekt

Att studera på högskola hos oss

Fler program ej öppna för ansökan