projektledare elteknik bild

Projektledare elteknik

2,5 år, halvtid, distans, 285 YH-poäng

Sveriges enda projektledarutbildning inom el, på distans med 50% studietakt där behörighet för auktorisation lågspänning (AL) ingår. Som projektledare inom el får du ta ansvar för stora och små elprojekt. Inom elteknik är efterfrågan stor på kompetenta projektledare med både teoretiska kunskaper och praktiska erfarenheter. Utbildningen riktar sig till dig som idag arbetar som elektriker och som vill ta dig vidare i karriären med nya arbetsuppgifter utan att behöva sluta arbeta helt under studietiden. Med en examen som projektledare inom elteknik är du mycket eftertraktad på arbetsmarknaden.

ANMÄL INTRESSE

Ledande roll med eftertraktad kompetens

Som projektledare är den huvudsakliga uppgiften att driva och samordna projekt inom elinstallation så att projektuppdragets mål uppnås. I yrkesrollen ingår även att upprätta budgetar, planera och kontrollerar projektekonomi samt ansvarar för inköp, bemanning och framdrift i projekten. En mycket viktig framgångsfaktor i yrkesrollen är ett gott ledarskap där arbetsmiljö samt god dialog vägleder gruppens medarbetare till ett bra teamarbete. Projektledaren ska även ha en god kommunikation med kunden för att säkerställa att projektuppdragets mål utförs enligt beställning. Utöver det är man även ansvarig för att säkerställa att alla installationer uppfyller gällande regler och standarder för att garantera elsäkerheten.

Inom elteknik är efterfrågan mycket stor på projektledare med både teoretiska kunskaper och praktiska erfarenheter. Är du elektriker idag och vill vidare i karriären är denna projektledarutbildning kanske något för dig. I denna utbildning till projektledare inom elteknik får du kunskaper inom bland annat projektledning, entreprenadjuridik, projektekonomi och arbetsledning. I utbildningen ingår teorikurserna för auktorisation lågspänning. Efter avslutad utbildning har du stora möjligheter att få ett spännande jobb som projektledare i en bransch som ständigt ropar efter ny kompetens. Utbildningens innehåll är format i nära samarbete med arbetslivet och många som studerar erbjuds jobb direkt vid examen tack vare vårt breda kontaktnät i branschen. 

Deltidsjobb och värdefulla kunskaper under utbildningen

Denna projektledarutbildning är uppbyggd på ett sätt så att du ska kunna arbeta samtidigt som du studerar. De flesta som läser till projektledare inom elteknik hos oss jobbar deltid under studietiden och detta är också det upplägg vi rekommenderar. En arbetstidsomfattning på 50-80 % brukar vi uppge som lämplig för att klara av studierna.

Under utbildningen tränas du i projektledning, entreprenadjuridik, arbetsrätt, projektekonomi bland mycket annat. Studierna ger dig värdefulla projektledarkunskaper som elbranschen efterfrågar.

Företagens ord om utbildningen

"Skolan och utbildningen är nödvändig för framtidens tillväxt av projektledare inom elteknik. Utbildingen är bra och bred och ger bra möjligheter till jobb efter avklarade studier. Vi på Fastighetsteknik ser ett anställningsbehov på 2-3 personer inom de närmaste 1-2 åren. Tips till dig som tänkt påbörja utbildningen är att man ska vara förbered på studier och avsätta tid för dem hemma", Jonas Gustafsson, Marknads & HR chef, Fastighetsteknik.

Snabba fakta

 • CSN-berättigad
 • Distans med ca. 4 fysiska träffar totalt över studieperioden.
 • 50 % studietakt
 • 2,5 år
 • Behörighet för AL (auktorisation lågspänning) ingår

Behörighet

För att vara behörig sökande och kunna tillgodogöra sig utbildningen krävs följande gymnasiala kurs eller motsvarande, med betyget lägst E:

 

 • Praktisk ellära (Ellära A+B och Växelström 3-fas)

 

OCH 

 

 • Två års yrkeserfarenhet på heltid, av elinstallationsarbete som t.ex.: installationselektriker, servicelektriker, industrielektriker eller svagströmselektriker (deltid räknas om till heltid).

 

Läs mer om behörighet och antagning under rubriken "behörighet och urval"

Viktiga datum

 

 • 1 feb - Ansökan öppnar
 • 26 april - Ansökan stänger
 • 13 juni - Antagningsbesked
 • 23 juni - Tacka ja till plats

Nästa utbildningsstart

12 augusti 2024

Ta reda på mer

Upplägg och innehåll

Utbildningens mål

I samarbete med arbetslivet

Frågor och svar

Kontaktuppgifter

Behörighet och urval

Vad krävs för att vara behörig?

Vad avgör om jag får en plats på utbildningen?

Ansökan

Så gör du en ansökan

Andra sidor du kanske är intresserad av