Studera på distans

Studera på distans

Allt du behöver veta om distansstudier på Campus Nyköping

Vi vill ge dig de bästa förutsättningarna för att lyckas med dina studier på distans. Här hittar du all information för att du ska kunna plugga på distans med framgång.

De högskoleutbildningar som erbjuds på Campus Nyköping bedrivs av olika samverkande lärosäten. Det är inte Campus Nyköping som är utbildningsanordnaren utan är möjliggöraren att utbildningen finns tillgänglig ”på hemmaplan” i Nyköping.

Utbildningarnas upplägg kan se lite olika ut men framför allt har de en sak gemensamt, att merparten av utbildningen sänds med webbteknik från lärosätet till Campus Nyköpings lokaler. Vissa dagar är ni helklass med era studiekamrater, andra dagar i mindre grupper och ibland besöker ni Campus Nyköping enskilt för studieromiljön eller för att ta del av någon av Campus Nyköpings stödfunktioner.

Ca 250 studenter är antagna till högskoleutbildning på Campus Nyköping varje år. Betydligt fler än så antas varje termin till distansstudier, alltså ej platsförlagt hos oss på Campus Nyköping. Även du som distansstudent är välkomna att nyttja Campus Nyköping för det studiesociala sammanhanget, våra lokaler och stödfunktioner.