systemutvecklare.NET

Systemutvecklare.NET

2 år, heltid, 400 YH-poäng, Nyköping - Eskilstuna

Sverige ligger långt fram i den digitala utvecklingen och efterfrågan på systemutvecklare som kan fortsätta driva den framåt är stor. Kompetensbristen är idag en av branschens stora utmaningar. Som systemutvecklare arbetar du med att fram nya och utveckla befintliga IT-system och är en central kompetens för den digitala utvecklingen.

LÄMNA INTRESSEANMÄLAN

Framtidsyrke med agila arbetsmetoder

I din roll som systemutvecklare arbetar du med att identifiera resursbehov för att kunna genomföra specialiserade arbetsuppgifter som att utveckla och underhålla applikationer, olika IT-system. Ofta arbetar man agilt. Välkommen till en utbildning som tar dig med på den digitala utvecklingsresan mot framtiden.

Systemutvecklare, ett mångsidigt jobb

Bygga hemsidor och utveckla systemen bakom så de ska bli så enkla som möjligt för kunden att jobba i eller samla in värdefulla data från olika system och gör dem förståeliga för kunden genom rapporter och statistik. Jobbet som systemutvecklare kan se olika ut. Se filmen och läs våra reportage (längre ned på sidan) där vi intervjuat några systemutvecklare om deras olika yrkesroller.

Snabba fakta

  • CSN-berättigad
  • Studieort: Nyköping eller Eskilstuna
  • 100 % studietakt
  • 2 år

 

Nästa utbildningsstart:

Augusti 2023 (under förutsättning att utbildningen beviljas av Myndigheten för Yrkeshögskolan. Besked kommer i januari 2023)

Behörighet

För att vara behörig till denna utbildning ska du ha grundläggande behörighet samt följande gymnasiala kurser, eller motsvarande, med betyget lägst E i respektive kurs:

  • Engelska 6
  • Matematik 2
  • Programmering 1

Saknar du Matematik 2?

Du har då möjlighet att delta i en behörighetsgivande kurs i Matematik. Kursen är webbaserad och du läser i din egen studietakt. Kursen avslutas med tentamen  och godkänt resultat ger dig behörighet motsvarande Matematik 2 till Campus Nyköpings utbildning Systemutvecklare.NET. Kontakta antagningen på yhantagning@nykoping.se för anmälan och mer information. Observera att du behöver skicka in din ansökan innan du kan anmäla dig till kursen.

Läs mer om behörighet och antagning under rubriken "Behörighet och ansökan".

Viktiga datum

  • Februari 2023 - Ansökan öppnar
  • Augusti 2023 - Utbildningsstart

Särskilt prov

Alla behöriga sökande kallas till ett särskilt prov vars resultat används i urvalet i antagningsprocessen. Det är viktigt att genomföra särskilt prov då det kan öka dina möjligheter att komma in på utbildningen.

 

Studerande berättar

Ta reda på mer

Upplägg och innehåll

Utbildningens mål

I samarbete med arbetslivet

Frågor och svar

Behörighet och ansökan

Behörighet och urval

Såhär ansöker du

Antagningsprocessen - så går det till

Andra sidor du kanske är intresserad av