diagnosklassifikation

Diagnosklassifikation

Kvartsfart, distans, 25 YH-poäng

Välkommen till en kurs för dig som är medicinsk vårdadministratör/ medicinsk sekreterare. Kursen ges på distans på deltid för att du ska kunna arbeta samtidigt. Den är kostnadsfri och ger dig värdefulla kunskaper i din yrkesroll. Diagnosklassificering blir en allt viktigare del av den medicinska sekreterarens kompetens. Kursen ger dig kunskaper för att ta dig an viktiga, komplexa arbetsuppgifter. Kursen startar 30 okt och slutar 15 mars. Öppen för sen ansökan.

GÖR INTRESSEANMÄLAN

En allt viktigare arbetsuppgift för medicinska sekreterare idag är diagnos- och åtgärdskodning vilket registreras i vårdinformationssystem för underlag till data för forskning och statistik. Diagnosklassificering är en viktig del av den medicinska sekreterarens kompetens. Arbetsuppgiften är komplex och kräver gedigna kunskaper om ICD-10-SE, färdigheter att koda och kompetens att självständigt utföra medicinsk klassifikation. Välkommen till en kurs som ger dig viktig kompetensutveckling. 

Nästa start är planerad till hösten 2023. Välkommen med en intresseanmälan. 

Behörighet

För att vara behörig till denna kurs ska du ha grundläggande behörighet samt arbeta som medicinsk sekreterare/ vårdadministratör eller motsvarande, och har gjort det i motsvarande minst tre år på heltid. 

Viktiga datum

Aug - Ansökan öppnar

Sept - Ansökan Stänger

Okt - Kursstart 

 

Ta reda på mer

Upplägg och innehåll

Utbildningens mål

Antagningsprocessen

Behörighet och urval

Ansökan - så här gör du