trädgårdsmästare företagande odling innovation

Trädgårdsmästare - odling, innovation och företagande

1,5 år, heltid, distans, 380 YH-poäng

Satsa på ett hållbart företagande inom odling med denna trädgårdsmästarutbildning med inriktning på odling, innovation och företagande! Efterfrågan på närodlad och hållbart producerad mat är enorm och trädgårdsmästare med kunskap om affärer och entreprenörskap behövs för att kunna möta den. Utbildningen till trädgårdsmästare på Campus Nyköping riktar sig till dig som har erfarenhet av odling och/eller livsmedelsbranschen. Utbildningen är framtagen i nära samarbete med företag och aktörer inom livsmedel och livsmedelsproduktion och ger dig goda förutsättningar att driva lönsam verksamhet inom odling och förädling av livsmedel.

GÖR INTRESSEANMÄLAN

Framtiden är grön – och hållbar!

Samhället behöver ställa om och fler och fler vill äta hållbart odlad mat från gårdar i närheten. Såväl stora livsmedelskedjor och grossister som offentliga kök och restauranger vittnar om att de skulle kunna sälja mycket mer lokalproducerade grödor än de idag har tillgång till. Samtidigt kämpar många odlare med lönsamhets- och effektivitetsproblematik. För att odla hållbart - både ur ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv - behövs kunskaper hos odlarna.

"Den här utbildningen ger stora möjligheter för den som vill odla och utveckla sin verksamhet till att bli mer affärsmässig. Den ligger därmed helt rätt i tiden och det känns jättebra att kunna erbjuda en gedigen utbildning som denna."
- Johanna Solheim Lindeberg, utbildningsledare Campus Nyköping

Utbildningen trädgårdsmästare – odling, innovation och företagande är framtagen med hjälp både stora nationella aktörer såsom Ica och Coop, lokala föreningar, kommuner och företag såsom exempelvis Stolt Mat i Sörmland, Sörmlands Matkluster, Agro Sörmland, Region Sörmland, LRF och Hushållningssällskapet.

Den här utbildningen till trädgårdsmästare genomförs på distans med fysiska träffar i perioder. Var med och skapa framtidens matproduktion!

Snabba fakta

  • CSN-berättigad
  • Distans med träffar i Nyköping
  • Antal fysiska träffar: ca. 14 fördelat över hela studieperioden
  • 100 % studietakt
  • 1,5 år

 

Nästa utbildningsstart:

HT 2024

 

På gång hos oss

Digitala träffar HT 2023

Välkommen att träffa oss digitalt under hösten. Passa på att ställa frågor och få svar på allt du behöver veta inför nästa ansökningsperiod.

 

20 okt kl 13 - Digital träff Trädgårdsmästare Campus Nyköping

Klicka här för att ansluta till mötet

Mötes-ID: 386 810 881 216
Lösenord: uZKUH9

 

14 dec kl 12 - Digital träff Trädgårdsmästare Campus Nyköping

Mötes-ID: 386 078 120 978
Lösenord: xzhkah

Behörighet

För att vara behörig till denna utbildning ska du ha grundläggande behörighet samt följande gymnasiala kurser, eller motsvarande, med betyget lägst E i respektive kurs:

  • Fordon och redskap
  • Marken och växternas biologi
  • Växtkunskap 1

Utöver detta krävs också 1 års halvtidsarbete inom odling

eller 

yrkeserfarenhet inom t.ex. matbutik, gårdsbutik, musteri, bryggeri eller annan del av livsmedelsdistributionskedjan mellan producent och konsument (förädling, distribution eller försäljning på t ex gårdsbutik eller liknande)

och

erfarenhet av odling på ideell basis (exempelvis som fritidsintresse på egen mark).

 

Saknar du Fordon och redskap, Marken och växternas biologi eller Växtkunskap 1?

Läs mer under "Behörighetsgivande kurs"

 

Viktiga datum

 

  • 1 feb - Ansökan öppnar
  • 26 april - Ansökan stänger

Särskilt prov

Alla behöriga sökande kallas till ett särskilt prov vars resultat används i urvalet i antagningsprocessen. Det är viktigt att genomföra särskilt prov då det kan öka dina möjligheter att komma in på utbildningen.

 

Behörighet och urval

Vad krävs för att vara behörig?

Behörighetsgivande kurs

Vad avgör om jag får en plats på utbildningen?

Så går det till - steg för steg/Så gör du en ansökan

Så går det till - steg för steg/Så gör du en ansökan

Så gör du en ansökan

Ta reda på mer

Upplägg och innehåll

Utbildningens mål

I samarbete med arbetslivet

Frågor och svar

Kontaktuppgifter