tandsköterska

Tandsköterska

1,5 år, heltid, distans, 325 YH-poäng

Runt om i landet råder stor brist på tandsköterskor - de närmsta tio åren kommer över 6 000 tandsköterskor att behöva rekryteras. Kom och jobba i en bransch där du verkligen behövs.

LÄMNA INTRESSEANMÄLAN

Spikrak väg mot ett framtidsjobb med bett

Runt om i landet råder stor brist på tandsköterskor - de närmaste tio åren kommer över 6 000 nya tandsköterskor att behöva rekryteras enligt SKR. Som tandsköterska jobbar du bland annat med att assistera vid tandvårdsbehandlingar, göra tandhälsokontroller, förbereda behandlingar, ge lokalbedövning och utföra enklare fyllningar. Efter utbildningen, som är utformad i nära samarbete med både Folktandvården och privata tandläkare, kommer du att ha de kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta som tandsköterska på en tandvårdsklinik. Du kan arbeta inom områden som t.ex.specialisttandvård, allmäntandvård och estetisk tandvård. Yrket passar extra bra för dig som gillar att vara en del i ett team och ha mycket kontakt med människor, men som också har förmågan att ta ansvar för den administrativa delen av arbetet. Välkommen till en utbildning som gör dig tusenfalt efterfrågad.

Stor efterfrågan med lokala variationer

Efterfrågan på tandsköterskor runtom i landet är stor. Lokala variationer i efterfrågan kan förekomma. Sedan 2020 bedrivs utbildningen på distans för att tillgodose efterfrågan av tandsköterskor även utanför Nyköpings kommun med omnejd.

Snabba fakta

  • CSN-berättigad
  • Distans med träffar i Nyköping
  • Antal fysiska träffar: ca. 12 fördelat över hela studieperioden
  • 100 % studietakt
  • 1,5 år

 

Nästa utbildningsstart:

Augusti 2023

Behörighet

För att vara behörig till denna utbildning ska du ha grundläggande behörighet samt följande gymnasiala kurs, eller motsvarande, med betyget lägst E:

  • Svenska 2/Svenska som andra språk 2
  • Engelska 5

Läs mer om behörighet och antagning under rubriken "Behörighet och urval".

Viktiga datum

  • Februari 2023 - Ansökan öppnar
  • Augusti 2023 - Utbildningsstart

Särskilt prov

Alla behöriga sökande kallas till ett särskilt prov vars resultat används i urvalet i antagningsprocessen. Det är viktigt att genomföra särskilt prov då det kan öka dina möjligheter att komma in på utbildningen.

Behörighet och urval

Vad krävs för att vara behörig?

Vad krävs för att bli antagen? Hur fungerar urvalsprocessen?

Så går det till - steg för steg/Så gör du en ansökan

Så går det till - steg för steg

Så gör du en ansökan

Ta reda på mer

Upplägg och innehåll

Utbildningens mål

I samarbete med arbetslivet

Frågor och svar

Kontaktuppgifter

Fler utbildningar du kanske är intresserad av