mea-studerande

Möt MEA-alumner och studerande

Möt studerande och alumner från utbildningen och läs varför de valde utbildningen och vad de arbetar med idag.

Mikaela

Mikaela

Berätta lite kort om dig själv och varför du sökte till utbildningen

Mitt namn är Mikaela Waxegård, 30 år och bor i Stockholm. Jag har vuxit upp med all form av musik, då min far har varit aktiv inom live- och musikbranschen. Tack vare honom så har musik alltid varit ett stort intresse för mig. Min dröm har alltid varit att arbeta med musik på ett eller annat sätt, däremot insåg jag att det inte räcker att bara ha ett stort intresse för musik för att kunna arbeta med det. Jag sökte därför till Musik- och Eventarrangör utbildningen för att kunna få den kunskap och erfarenhet som jag själv kände att jag saknade för att komma in i branschen. Sanningen är att jag sökte utbildningen redan för några år sedan men det var inte rätt tid i livet just då och jag hade inte heller lust att pendla. Idag känner jag att utbildningen har varit helt rätt för mig och att pendla från Stockholm har gått supersmidigt!

Vad har du fått ut av utbildningen?

Tack vare alla utbildare och föreläsare har jag fått en större inblick i branschen, hur den ser ut och hur den fungerar. Under utbildningen så har jag fått många fantastiska möjligheter att testa olika yrkesroller inom branschen. Tack vare praktik och via skolan samt mitt eget kontaktnät som jag har byggt upp under utbildningen. Med all den kunskap och erfarenhet som jag har fått under utbildningen så känner jag mig trygg att snart ge mig ut i branschen. Jag har även fått vänner för livet, bara det är en fantastisk grej!

Berätta om ditt examensarbete

Min dröm har alltid varit att arrangera ett eget event med fokus på musik, så när det väl var dags att välja examensarbete var valet enkelt.
Jag arrangerade en välgörenhetskväll “Live together” i förmån till Sucide zero. Kvällen bjöd på en härlig konsert med fem liveakter, konferencier, djs, fotobås m.m. Det blev en otroligt lyckad kväll med mycket glädje och gemenskap och vi fick in 12 000 kr till Suicide zero.

Varför tycker du att andra borde söka till utbildningen?

Jag tycker att man ska söka den här utbildningen ifall man antingen vill få en fot in i branschen eller kanske redan har en fot in i branschen, men vill bredda sina kunskaper. Denna utbildning ger dig kunskap som kommer ge dig stor nytta både under utbildningen och även i framtiden. Du får även en stor möjlighet till ett brett kontaktnät och många nya vänner med likasinnade intressen!

Vad är dina framtidsplaner?

Mina framtidsplaner är att fortsätta arbeta inom live-branschen, både med musik och event. Jag vill fortsätta att ständigt utmana mig själv genom att ta olika uppdrag och därmed alltid se till att utvecklas. Har även fått lite tankar på att fortsätta utveckla mitt examensarbete och göra “Live together” igen, fast längre fram i tiden. Alltid kul med eget projekt!

 

Adam

adam warhester

Berätta vem du är och vad du jobbar med
Mitt namn är Adam Warhester och studerade musik & eventarrangörsprogrammet 2014–2016. Innan jag studerade var jag delaktig i en arrangörsförening i Katrineholm och arrangerade konserter, teater, revy & festivaler mellan 2008–2012. Under utbildningen startade jag mitt eget företag där jag fick olika konsultuppdrag i form av projektledning. Uppdragen var både från artistagenturer/bokningsbolag, skivbolag/förlag och management.

Idag jobbar jag på All Things Live som Ticket Manager, en administrativ projektledarroll där jag ansvarar över allt som har med biljetter att göra. Det kan vara allt från att släppa biljetter, försäljning, inpassering på arenor och mycket mer. 

Vad fick du ut av din tid på utbildningen?
Jag har fått och skapat mig möjligheter att få utforska och jobba på olika roller inom upplevelseindustrin med hjälp av denna utbildning.
Jag har utvecklats och fortsätter att utvecklas i både nya roller, uppdrag och projekt.

Varför ska man söka till Musik- och eventarrangörsprogrammet på Campus Nyköping?
För att det är en utbildning som ger sina studerande möjlighet att nå sina mål och drömmar med hjälp från oss, personer som jobbar inom branschen!

 

 

Rebecka

Rebecka vahlström 
Berätta lite kort om dig själv och varför du sökte till utbildningen
Mitt namn är Rebecka Vahlström och jag är 23 år gammal från Stockholm. Vid sidan om studierna så jobbar jag själv som artist och sökte utbildningen för att kunna kombinera mitt drömyrke med min passion i livet. Jag var också trött på att känna mig så liten och ung, utan några direkta erfarenheter om branschen. Jag valde då att studera en mer omfattande utbildning här på Musik- och eventarrangörsprogrammet (MEA), istället för att endast rikta in mig på artisteri. Målet var att lära mig alla delar i branschen för att kunna tackla sådant som skivbolag, konserter och event när jag själv slår igenom som artist. Nu när det närmar sig examen har jag dock insett att jag vill göra så mycket mer i branschen, jag kommer alltid att hålla på med min musik men det är helt magiskt att få jobba med andra artister och vara en del av ett team.

Vad har du fått ut av utbildningen?
Jag har fått kunskaper och kontakter i branschen som kommer ta mig en lång väg. Med hjälp av alla utbildare och föreläsare så har jag snabbt fått ett kontaktnät. Jag har också fått prova på olika typer av jobb och delar av branschen, vilket också lett till att jag vet vad jag vill göra när jag tar examen. Dessutom tack vare praktiktillfällena så har jag också fått prova på att jobba i branschen och även fått möjligheter för jobb efter utbildningen.

Berätta om ditt examensarbete
Som examensarbete så valde jag att skriva en bok. Min bok heter ''Guiden till att släppa en låt''. I början av utbildningen så fick vi tänka på ett problem som vi ansåg att branschen hade och sedan skulle vi komma med en potentiell lösning till problemet. Jag valde dock att ta saker i egna händer i mitt examensarbete och hitta lösningen till okunskap i branschen. Jag skapade då, tillsammans med min projektgrupp, en lärobok. I ''Guiden till att släppa en låt'' så får man ta del av branschen på ett enkelt och lärorikt sätt. Att släppa en låt kommer med olika rättigheter och du har rätt till ersättning om ditt verk används/spelas. För att fånga upp nya artister så skrev jag därför en kort och lättläst bok där läsaren får ta del av alla rättighetsorganisationer och man kan ha boken som hjälp och guide när man ska släppa en låt, utan ett skivbolag.

Varför tycker du att andra borde söka till utbildningen?
Jag tycker definitivt att ni ska söka den här utbildningen. Jag har lärt mig väldigt mycket om många olika delar i branschen. Utbildningen är väldigt bred, man får ett brett kontaktnät då det är en rad föreläsningar med branschfolk. Dessutom är alla våra ''lärare'' en del av branschen och jobbar på något sätt med event eller musik, det betyder att vi också får en inblick direkt i branschen och genom dem också får kontakter som är användbara i arbetslivet. Sist men inte minst så har jag fått vänner för livet och som jag inte kan vänta tills dess att jag får jobba med dem varje dag sen ute i branschen.

Vad är dina framtidsplaner?
Mina framtidsplaner är att fortsätta pusha min bok och att vara en del av en mer hållbar bransch. Jag kommer också dra nytta av utbildningen i mitt eget artisteri och fortsätta att släppa låtar som independentartist. Därefter kommer jag att applicera min kunskap på andra och jobba för att utveckla artister.