Elkraftingenjör

Röster om utbildningen elkraftingenjör

Här berättar några av våra studerande och alumner från Elkraftingenjör hur de upplevde utbildningen och vad den har betytt för dem.

Elin, studerande Elkraftingenjör -18

Varför har du valt att utbilda dig till Elkraftingenjör?

Jag jobbar som elektriker och har gjort sen år 2010 där många av våra projekt som jag arbetat på varit kraftjobb. Jag intresserade mig nog från början för att utbildningen ger mig så många fler val än att bara arbeta som elektriker. Jag vet också att kraftbranschen söker otroligt mycket folk nu och framåt som har kunskap och erfarenhet.

Vad tycker du är bra med utbildningen?

Jag tycker att det är fantastiskt bra att man läser på halvfart och kan arbeta samtidigt. Jag gillar konceptet Yrkeshögskolan då man utbildar så många som det behövs och inte fler. Sen är ju självklart min utbildning, elkraftingenjör, den bästa av alla dessa val man kan göra; eftersom jag blir ingenjör på 2,5 år.

Vad har du för mål när du tagit examen?

När jag startade utbildningen så tänkte jag självsäkert: Jag ska vara med i styrelsen på WSP en dag. Nu, såhär ett halvår in så ändrar jag mig hela tiden, det finns så mycket val! En ny kurs innebär i princip en ny plan eller ett nytt mål. Jag älskar det. En dag ska jag vara med och utveckla det svenska elnätet till det bättre.

Har du något tips till de som vill utbilda sig till elkraftingenjör?

Bara gör det. Det är det bästa som hänt mig. Även om det är så att du bara funderar på att utbilda dig till elkraftsingenjör så sök till utbildningen, det kommer vara det bästa som hänt dig.

Joakim, alumn Elkraft -16

Joakim driver idag Elektromontage Power i Sverige AB

Varför valde du att utbilda dig till elkraftingenjör?

Min tanke var hela tiden att starta eget efter utbildningen, ett krav för detta är allmän behörighet som man med hjälp av utbildning kunde skaffa sig.

Vad har utbildningen betytt för dig?

Den har gett mig chansen att uppfylla drömmen om att bli företagare samtidigt som kunskaperna inom el-områden blivit mycket bredare. Att vara mer eftertraktad på marknaden en rolig bonus man fått på köpet.

Vad har varit bra med utbildningen?

Upplägget på distans var något som passade mig bra då jag arbetade 100% under studie tiden. Flertalet kurser var givande även om skolbänken var lite tuff att tackla i början.

Har du något tips till de som funderar på att utbilda sig till elkraftingenjör?

Just do it, det är en bransch med väldigt goda framtidsutsikter.