yrkeshögskolan ansökan öppen
1 februari 2024

Ansökan är öppen till Yrkeshögskolan

Nu är ansökan öppen till höstens 16 YH-utbildningar med start i aug och sept 2024. Ansök senast 26 april.
Läs mer om våra YH-utbildningar på campusnykoping.se/yrkeshogskola

Program och kurser YH

NY!

Kvalificerad signaltekniker

1 år, heltid, 220 YH-poäng, distans

Som signaltekniker arbetar du inom järnvägen och är specialiserad på installation, underhåll och reparation av signalsystem och signalutrustning för att säkerställa en pålitlig och säker tågtrafik. I din roll som signaltekniker installerar och konfigurerar du också signaleringssystem, växlar och kommunikationsutrustning, och ser till att de följer gällande standarder. Vidare ansvarar du för regelbundet underhåll, felsökning och reparation av signalsystemet för att säkerställa dess korrekta funktion.

NY!

Trafiklärare

1,5 år, heltid, distans, 300 YH-poäng

I vår utbildning trafiklärare blir du en skicklig pedagog som kan stötta och peppa människor på väg mot körkort. Som trafiklärare jobbar du i ett mycket socialt sammanhang där kontakt med många olika människor är din vardag. I utbildningen varvas omfattande praktiska moment med djupgående teoretisk kunskap, allt för att du ska bli en så bra trafiklärare som möjligt.

Musik- och eventarrangör

2 år, heltid, 400 YH-poäng, Nyköping

Musik- och eventarrangörsutbildningen (MEA) är en av Sveriges främsta för dig som vill jobba som exempelvis projektledare, producent, artistmanager eller eventarrangör. Våra alumner jobbar bland annat på skivbolag, med live eller med radio och tv. Här får du in en fot i en bransch som annars är svår att nå. Vårt breda, unika kontaktnät i nöjesbranschen och långa erfarenhet skapar stora möjligheter för dig att etablera dig i en spännande värld inom till exempel musik, film, tv, radio och event. Välkommen till en utbildning utöver det vanliga.

Trädgårdsmästare - odling, innovation och företagande

1,5 år, heltid, distans, 380 YH-poäng

Satsa på ett hållbart företagande inom odling med denna trädgårdsmästarutbildning med inriktning på odling, innovation och företagande! Efterfrågan på närodlad och hållbart producerad mat är enorm och trädgårdsmästare med kunskap om affärer och entreprenörskap behövs för att kunna möta den. Utbildningen till trädgårdsmästare på Campus Nyköping riktar sig till dig som har erfarenhet av odling och/eller livsmedelsbranschen. Utbildningen är framtagen i nära samarbete med företag och aktörer inom livsmedel och livsmedelsproduktion och ger dig goda förutsättningar att driva lönsam verksamhet inom odling och förädling av livsmedel.

Equiterapeut

3 år, heltid, 600 YH-poäng, Nyköping

Välkommen till en gedigen, kvalitetsgranskad och välrenommerad utbildning till equiterapeut! Hästnäringen är en av Sveriges starkast växande näringar och det finns drygt 360 00 hästar i landet. Som equiterapeut arbetar du bl a med förebyggande friskvård och rehabilitering av hästar, ofta som egen företagare. Utbildningen till equiterapeut på Campus Nyköping är framtagen tillsammans med kunniga representanter från hästnäringen och är unik i sitt slag genom sin omfattning och kvalitetssäkring. Med en examen som equiterapeut från Campus Nyköping ges du stora möjligheter att driva egen verksamhet eller bli anställd på hästklinik som equiterapeut.

Specialistundersköterska - demens

2 år, halvtid, distans, 200 YH-poäng

Varje år insjuknar ca 25 000 personer i demenssjukdom och antalet väntas stiga med den åldrande befolkningen. Bristen på specialistutbildade undersköterskor inom demenssjukdom är stor. Var med och utveckla demensvården och ta större ansvar i en roll som Specialistundersköterska inom demens. Efter avslutad examen som specialistundersköterska inom demens på Campus Nyköping har du mycket stora möjligheter att vidareutveckla demensvården och göra stor skillnad för drabbade människor och deras anhöriga.

Systemutvecklare .NET

2 år, heltid, 400 YH-poäng, Nyköping - Eskilstuna - Ronneby

Vill du jobba inom IT, en framtidsbransch där din kompetens är efterfrågad? Plugga till systemutvecklare på Campus Nyköping! Sverige ligger långt fram i den digitala utvecklingen och efterfrågan på systemutvecklare som kan fortsätta driva den framåt är stor. Kompetensbristen är idag en av branschens stora utmaningar. Som systemutvecklare arbetar du med att fram nya och utveckla befintliga IT-system och är en central kompetens för den digitala utvecklingen. Utbildningen till systemutvecklare på Campus Nyköping är framtagen i nära samarbete med IT-branschen och möjligheten till anställning som systemutvecklare efter examen är mycket god.

Projektledare elteknik

2,5 år, halvtid, distans, 285 YH-poäng

Sveriges enda projektledarutbildning inom el, på distans med 50% studietakt där behörighet för auktorisation lågspänning (AL) ingår. Som projektledare inom el får du ta ansvar för stora och små elprojekt. Inom elteknik är efterfrågan stor på kompetenta projektledare med både teoretiska kunskaper och praktiska erfarenheter. Utbildningen riktar sig till dig som idag arbetar som elektriker och som vill ta dig vidare i karriären med nya arbetsuppgifter utan att behöva sluta arbeta helt under studietiden. Med en examen som projektledare inom elteknik är du mycket eftertraktad på arbetsmarknaden.

Socialpedagog

2 år, heltid, 400 YH-poäng, Nyköping

Inom missbrukarvård, kriminalvård, socialvård och skola finns ett starkt behov av utbildad personal med en humanistisk människosyn. Utbildningen till socialpedagog (tidigare behandlingspedagog) på Campus Nyköping är välrenommerad där stor vikt läggs på det personliga mötet. Genom att möta andra under utbildningen får du unika möjligheter att öva dina nyvunna kunskaper inom yrket som socialpedagog samtidigt som du lär dig. Chansen till jobb som socialpedagog, behandlingspedagog eller liknande roller efter examen är mycket stor och med unika erfarenheter från Campus Nyköpings utbildning till socialpedagog har du mycket goda chanser att lyckas i en avgörande roll för andra människors välmående och utveckling.

Fibertekniker

1 år, heltid, distans, 215 YH-poäng

Upptäck en spännande framtid i den växande världen av fiberteknik! Hos oss på Campus Nyköping erbjuder vi en modern och uppdaterad utbildning till fibertekniker, där du inte bara följer den senaste tekniska utvecklingen, utan också blir en del av den.

Stödpedagog inom funktionshinderområdet

2 år, halvtid, distans, 200 YH-poäng

Inom den privata och offentliga omsorgen och skolan finns stora behov av stödpedagoger för den som lever med funktionsnedsättning. Utbildningen till stödpedagog på Campus Nyköping är framtagen i nära samarbete med arbetslivet. Att plugga till stödpedagog hos oss ger dig goda förutsättningar att få jobb som stödpedagog efter avslutad examen.

Tandsköterska

1,5 år, heltid, distans, 325 YH-poäng

Runt om i landet råder stor brist på tandsköterskor.  De närmsta tio åren kommer över 6 000 tandsköterskor att behöva rekryteras enligt branschen. Utbildningen till tandsköterska på Campus Nyköping riktar sig till dig med hög språklig och logisk förmåga som vill ha en viktig och eftertraktad roll inom tandhälsa. Chansen till anställning är stor i stora delar av landet. Välkommen till en utbildning där du gör skillnad!

VVS-ingenjör

2 år, heltid, distans, 400 YH-poäng

Kontor, bostäder, offentliga lokaler - i princip allt som byggs i dag kräver kvalificerade VVS-ingenjörer som kan utforma energieffektiva VVS- kyl- och luftsystem. Som VVS-ingenjör jobbar du bland annat med att leda och utföra installationsprojekt utifrån tekniska, ekonomiska och miljömässiga aspekter. Välkommen till en väletablerad utbildning till VVS-ingenjör på distans.

Medicinsk vårdadministratör

2 år, heltid, 400 YH-poäng, Nyköping och Ronneby

Ny teknik inom den medicinska informationshanteringen ställer nya krav och efterfrågan på kvalificerade medicinska vårdadministratörer är därför mycket stor. Många erbjuds jobb redan under utbildningen. Utbildningen till medicinsk vårdadministratör, tidigare medicinsk sekreterare på Campus Nyköping ger dig förutsättningarna som behövs för att lyckas inom detta livsviktiga yrke.

Elkonstruktör

3 år, halvtid, distans, 315 YH-poäng

Vill du gå vidare från din roll som elektriker? Utbilda dig till elkonstruktör på Campus Nyköping! Snabb utveckling inom el- tele- och It-teknik ställer stora krav vid ny- och ombyggnationer. Behovet av elkonstruktörer är enormt och ökar ständigt i takt med samhällsutvecklingen. Utbildningen till elkonstruktör på Campus Nyköping ger dig goda möjligheter att jobba som elkonstruktör, som anställd eller som egen företagare.

Elkraftingenjör

3 år, halvtid, distans, 300 YH-poäng

Behovet av elkraftingenjörer är exceptionellt stort. Du som i dag arbetar som elektriker kan vidareutbilda dig till elkraftingenjör och komma vidare i karriären. Utbildningen till elkraftingenjör på Campus Nyköping är framtagen tillsammans