Trädgårdsmästare - odling, innovation och företagande

1,5 år, heltid, distans, 380 YH-poäng

Denna utbildning har Campus Nyköping ansökt om att få starta hösten 2022. Myndigheten för Yrkeshögskolan lämnar besked i jan 2022. Om utbildningen blir beviljad öppnar ansökningswebben i februari. Lämna din intresseanmälan redan nu så kontaktar vi dig när besked har kommit om utbildningen får starta eller ej

INTRESSEANMÄLAN

Drömmer du om att kunna utöka dina odlingar så att fler får uppleva närproducerad mat? Behöver du utöka dina kunskaper inom förädling, företagande och innovation för att din verksamhet ska bli mer affärsmässig? Sverige behöver öka den inhemska matproduktionen och suget efter hållbart producerad mat från närområdet är enormt. Utbildningen Trädgårdsmästare – odling, innovation och företagande ger dig både gedigna odlingskunskaper och det du behöver för att kunna driva en verksamhet på ett hållbart och lönsamt sätt. Utbildningen ges på distans på heltid under 1.5 år och när du tar examen i februari är du redo att så ditt första frö som egen företagare.

Behörighet

Lägst betyget E/3/G i följande kurser eller motsvarande kunskaper;

  • Fordon och redskap
  • Marken och växternas biologi
  • Växtkunskap 1

och

  • 1 års halvtidsarbete inom odling alternativt yrkeserfarenhet inom annan del av livsmedelsdistributionskedjan SAMT erfarenhet av odling på ideell basis (exempelvis som fritidsintresse på egen mark).

Mer om behörighet och reell kompetens hittar du under fliken Behörighet och urval.

Viktiga datum

Ta reda på mer

Upplägg och innehåll

Utbildningens mål

Antagningsprocessen

Behörighet och urval

Ansökan - så här gör du