Kompetenssatsning under hösten

Aldrig tidigare har kompetensförsörjning och kompetensutveckling varit mer aktuellt än nu. I Coronapandemins skugga har det blivit allt mer tydligt att merparten av företagen såväl som den enskilda medarbetaren står inför att de måste öka sitt fokus på kompetensutveckling. Dels för individens utveckling och konkurrenskraft på arbetsmarknaden, dels för företagens möjlighet att konkurrera och utvecklas, samt för ett hållbart näringsliv till gagn för hela samhället.

Därför kommer Campus Nyköping och Campus Nyköping Företag att kunna erbjuda olika kompetenssatsningar under hösten. En del av satsningarna är i planeringsstadiet och bygger på om intresse finns hos företag och medarbetare.

 

Affärsutveckling för mindre företag

Ur innehållet: affärsmodell, kundsegmentering, kundresan, kommunikationsplattform, olika kanaler och plattformar, sociala media – arbetssätt och smarta verktyg, E-handel.
Längd: Programmet genomförs under ett 4 - 5 halvdagar under hösten. Alla deltagare genomför samtliga tillfällen och kursen passar alla branscher. 


Vidareutbildning IT-branschen

Ett antal kortare akademiska distanskurser via Mälardalens högskola kommer vara möjliga att genomföra på Campus Nyköping. Läs mer om IT-kurserna här. 


Besöksnäringen

Dels undersökts intresset för kortare vidareutbildningskurser för de som är korttidspermitterade. Det kan vara kurser inom service och bemötande, tillagning av desserter, vegetarisk fine dining , med mera. Men även längre utbildningar till kock, serveringspersonal och utbildningar för receptionspersonal, konferensvärdskap.
Allt bygger på vilket intresse och behov det finns.

Industri

Även här genomförs behovsanalyser och planering av kortare och längre utbildningar för de medarbetare som är korttidspermitterade eller fulltidspermitterade. Tacksam för tankar om vad dessa utbildningar ska innehålla. 


Byggutbildning

För att möta den ökade efterfrågan på arbetskraft i Södermanland när Ostlänken och fler bostäder ska byggas behöver fler utbildas inom byggnation. Utbildningen har fem olika inriktningar: Betongarbetare, Golvläggare, Murare, Plattsättare och Träarbetare. Utbildningen startar i höst och ansökan är öppen till den 3 augusti 2020.

Läs mer om utbildningen här.


Bageri/konditorutbildning

Utbildningen till bagare/konditor ger dig grundkunskaperna för att efter avslutad utbildning kunna arbeta inom bageri/konditori. Den skolförlagda delen äger rum på Nyköping Strand Utbildningscentrum med undervisning, studiebesök, gästföreläsare och projektarbete. Utbildningen startar i höst och ansökan är öppen till den 24 augusti 2020. 
Läs mer om utbildningen här.

 

Kontakta Christer Bang, verksamhetsledare Campus Nyköping för mer information utbildningssatsningarna.
Tel 0709-36 98 07
christer.bang@nykoping.se