Universitet på hemmaplan

Campus Nyköping fungerar som en länk mellan dig och högskolan eller universitetet, där du kan studera på hemmaplan utan att behöva lämna härliga Nyköping med omnejd. Vi har gjort det möjligt för dig som vill studera att slippa pendla eller flytta till annan ort. Tillgången till högre utbildning i Nyköping är inte bara en bra möjlighet för våra invånare att kunna vidareutbilda sig, utan också viktig för att kunna bidra till regionens kompetensförsörjning. Genom vårt samarbete med olika högskolor och universitet kan du kan ta en akademisk examen på hemmaplan.

Följande högskole- och universitetsutbildningar går att läsa via Campus Nyköping: 

Möt några av de studerande från utbildningarna och läs om hur de ser på möjligheterna till universitetsstudier via Campus Nyköping.   

 

Marleny, läser Sjuksköterskeprogrammet via Mälardalens högskola.

 

 

Ulrika, läser Specialistsjuksköterska distriktssköterska via Linköpings universitet. 

 

 

Johanna, läser Grundlärarprogrammet via Karlstads universitet.

 

studerande vid torget

Niklas, läser Sjuksköterskeprogrammet via Mälardalens högskola.

-Jag tycker det är bra att studera till sjuksköterska på Campus Nyköping för jag upplever att kontakten mellan lärare och elever är mycket starkare eftersom man är en sådan liten klass (jämfört med större universitet) med större kemi och större chans till hjälp om man behöver det. 

 

studerande vid piren
Mia, läser Förskollärarprogrammet via Karlstads universitet på distans.

-Det kräver disciplin och självständigt arbete. Fördelarna är att man slipper flytta, kan förhålla sig flexibelt och studera i sin egen takt. Nackdelen är att kontakten med andra människor blir mindre.