socialpedagog bild

Socialpedagog

2 år, heltid, 400 YH-poäng, Nyköping

Utbildningen till socialpedagog på Campus Nyköping ger dig verktygen du behöver för att arbeta inom missbrukarvård, kriminalvård och socialvård. Du får genom personliga möten och processinriktat arbete en gedigen teoretisk grund och praktiska erfarenheter för att stötta och hjälpa människor på deras väg till förändring och förbättrad livskvalitet.

ANMÄL INTRESSE

En utvecklande resa mot ett arbete där du verkligen behövs


Inom socialt arbete, skola, missbruksvård och kriminalvård finns ett starkt behov av utbildad personal med professionellt förhållningssätt och humanistisk människosyn. Som socialpedagog jobbar du med alla åldersgrupper. Du är en av dem som utifrån relevanta utrednings- och behandlingsmetoder stödjer människor i utsatta situationer. Socialpedagogen jobbar också stödjande och förebyggande inom t.ex. skola. Under utbildningen utvecklar du din professionella roll och skaffar dig kunskap om hur du kan bemöta människor i kris, svårigheter och utveckling. Utbildningen bygger på processinriktad pedagogik där grupparbeten är en central del i utbildningen. Utbildningen till socialpedagog på Campus Nyköping är framtagen i nära samarbete med arbetslivet och ger dig möjligheten att redan under utbildningen öva situationer och scenarion tillsammans med andra. Välkommen till en utbildning där drivkraften är att stödja människor att bli den bästa versionen av sig själva.

Snabba fakta

  • CSN-berättigad
  • Studieort: Nyköping
  • 100 % studietakt
  • 2 år

Behörighet

För att vara behörig till denna utbildning ska du ha grundläggande behörighet.

Viktiga datum

  • 1 feb - Ansökan öppnar
  • 25 april - Ansökan stänger

Särskilt prov

Alla behöriga sökande kallas till ett särskilt prov vars resultat används i urvalet i antagningsprocessen. Det är viktigt att genomföra särskilt prov då det kan öka dina möjligheter att komma in på utbildningen.

Nästa utbildningsstart

HT 2025

Ta reda på mer

Upplägg och innehåll

Utbildningens mål

I samarbete med arbetslivet

Frågor och svar

Kontaktuppgifter

Behörighet och urval

Vad krävs för att vara behörig?

Vad avgör om jag får en plats på utbildningen?

Ansökan

Så gör du en ansökan

Andra sidor du kanske är intresserad av