Kock/Matlagare

Kock

1 år, heltid, Nyköping

Utbildningen ger dig grundkunskaperna för att efter avslutad utbildning kunna arbeta inom kök på á la carterestaurang, lunchrestaurang, storkök och offentlig måltid. Du får lära dig moderna och traditionella matlagningstekniker för att kunna arbeta i ett modernt restaurangkök.

ANSÖK HÄR

Utbildningen till kock ger dig grundkunskaperna för att efter avslutad utbildning kunna arbeta inom kök på á la carterestaurang, lunchrestaurang, storkök och offentlig måltid. Du får lära dig moderna och traditionella matlagningstekniker som täcker de behov som finns i ett modernt restaurangkök. Grundläggande kunskaper inom hygien, livsmedelskunskap och service byggs på med matlagningskunskaper. Du får också lära dig grunderna i servering, samt service och bemötande som är yrkets kärna

Snabba fakta

  • CSN-berättigad
  • Platsförlagd utbildning
  • 100% studietakt
  • 1 år (utan studieuppehåll)

Innehåll och upplägg 

Utbildningen är 52 veckor heltid, omfattar 1200 poäng och äger rum på Nyköping Strand Utbildningscentrum. Utbildningen innehåller både praktiska och teoretiska moment, med fokus på de praktiska. Följande kurser ingår:

  • Livsmedelshygien nivå 1
  • Livsmedel och näringskunskap nivå 1
  • Mat och dryck i kombination nivå 1
  • Matlagning nivå 1
  • Matlagning nivå 2
  • Matlagning nivå 3
  • Matlagning nivå 4
  • Matlagning nivå 5
  • Service och bemötande och bemötande nivå 1

 

APL (praktik)

Alla våra yrkesutbildningar innehåller APL (arbetsplatsförlagt lärande). Det innebär att du genomför delar av utbildningen på en eller flera arbetsplatser utanför skolan där du följer din handledares arbetstider.

  • 9 veckors praktik som fördelas under två praktikperioder. 

 

Ansökan och utbildningsstart

Sista ansökningsdag är 18 maj och utbildningen startar 18 augusti. Utbildningen startar under förutsättning att det finns tillräckligt stort elevunderlag. 

Behörighet

Betyg i grundläggande svenska eller svenska som andraspråk. 

 

Vid frågor kring behörighet, kontakta vår studie- och yrkesvägledning. 

Viktiga datum

8 april - Ansökan öppnar

7 maj - Öppet hus yrkesutbildningar

13 maj 9.30-10.30 - Informationsträff på Nyköpings Strand Utbildningscentrum

18 maj - Sista ansökningsdag
18 augusti - Utbildningsstart

 

"Drömmer om att ha egen restaurang"

Möt Alexander och Jesper - färdigutbildade kockar.