Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Kommunal vuxenutbildning

Vuxenutbildning öppnar vägar till nya möjligheter.
Den kommunala vuxenutbildningen ger vuxna möjligheter att utveckla sina kunskaper och sin kompetens. Det kan handla om att ge sig själv en bättre chans i arbetslivet eller om att skaffa sig behörighet till en högre utbildning.
Utbildningen ges i två nivåer: grundläggande och gymnasial, vilka har sin motsvarighet i grundskolan och gymnasieskolan.

Inom vuxenutbildningen finns även utbildning i svenska för invandrare och särskild utbildning för vuxna. Här hittar du information om den kommunala vuxenutbildning som finns på Campus Nyköping.

Gymnasial vuxenutbildning

Den gymnasiala vuxenutbildningen är till för dig som behöver komplettera din utbildning på gymnasienivå. Till exempel om du saknar eller har en ofullständig gymnasieutbildning, eller behöver komplettera för att få behörighet till högskolan. Du kan välja bland hundratals fristående kurser, en yrkesutbildning eller en lärlingsutbildning. Du väljer själv hur många kurser du vill läsa och det finns  flera olika studietakter att välja på. Många av våra kurser kan du läsa på distans.

Läs mer om gymnasial vuxenutbildning.

Grundläggande vuxenutbildning

Den grundläggande vuxenutbildningen är till för dig som behöver komplettera din utbildning på grundskolenivå. Du kanske har kortare utbildning än 9 år eller behöver repetera något eller några ämnen innan du fortsätter dina studier på gymnasienivå. 

Läs mer  om grundläggande vuxenutbildning.

Utbildning i svenska för invandrare (sfi)

Utbildning i svenska för invandrare (sfi) är till för dig som har ett  annat modersmål än svenska. Genom utbildningen får du grundläggande kunskaper i svenska och kunskaper om det svenska samhället. 

Läs mer om utbildning i svenska för invandrare.

Särskild utbildning för vuxna (Lärvux)

Särskild utbildning för vuxna är utbildning för dig som har ett begåvnings-handikapp, en förvärvad hjärnskada eller autism. Genom att studera inom särskild utbildning för vuxna kan du bibehålla eller bättra på dina kunskaper för att klara av ditt arbete eller annan daglig verksamhet.

Läs mer om särskild utbildning för vuxna.