specialistundersköterska demens

Specialistundersköterska - demens

2 år, halvtid, distans, 200 YH-poäng

Varje år insjuknar ca 25 000 personer i demenssjukdom och antalet väntas stiga med den åldrande befolkningen. Bristen på specialistutbildade undersköterskor inom demenssjukdom är stor. Var med och utveckla demensvården och ta större ansvar i en roll som Specialistundersköterska inom demens. Efter avslutad examen som specialistundersköterska inom demens på Campus Nyköping har du mycket stora möjligheter att vidareutveckla demensvården och göra stor skillnad för drabbade människor och deras anhöriga.

ANSÖK NU

Vill du vara med och utveckla demensvården?

Det här är en vidareutbildning för dig som redan arbetar som undersköterska och som vill vara med och utveckla framtidens demensvård. Som specialist på demensvård kan du ta ett större ansvar i din yrkesroll och vara med och utveckla vård av demenssjukdom ytterligare. Som specialistundersköterska kan du handleda kollegor och utveckla och kvalitetssäkra arbetet inom äldreomsorgen på ett professionellt och behovsanpassat sätt.

Bristen på specialistutbildade undersköterskor inom demenssjukdom är stor och därmed också efterfrågan av förhöjd kompetens. Varje år insjuknar ca 25 000 personer i demens och antalet väntas stiga med den åldrande befolkningen. Din kompetens är och kommer vara livsavgörande. Förutsättningarna för framtidens äldre börjar med dig!

Vad säger arbetsgivarna?

"Vi ser en ökning av demenssjukdom hos äldre och behöver högre kompetens för att möta vårdbehovet. Denna yrkeshögskoleutbildning för undersköterskor som ger specialistkunskaper om demenssjukdom och där undersköterskan efter utbildningen är redo att ta ett större ansvar för dokumentation, och handledning mm, är till stor nytta för vår verksamhet. Vi beräknar att vi behöver anställa ca 20 stycken de kommande 3-5 åren." - Monica Petersson, enhetschef Gnesta kommun.

"Vi ser skillnaden i verksamheten för både för våra boende och anhöriga när personalen har en fördjupad kunskap inom demensvård, det höjer kvaliteten på omvårdnadsarbetet. Denna vidareutbildning lyfter fram undersköterskan och ger möjligheter i sitt fortsatta arbete inom demensvård. Vi från arbetslivet har varit med och utformat innehållet i utbildningen och vi ser behovet av denna kompetens inom demensvården nu och framåt och denna utbildning är viktig för att kunna möta dessa behov." - Lena Skålberg, enhetschef vård och omsorg, Trosa kommun.

På gång hos oss

Digitala träffar

Välkommen att träffa oss digitalt! Passa på att ställa frågor och få svar på allt du behöver veta inför dina kommande studier eller ansökan. Du kan ansluta direkt via webbläsaren. Ställ in en påminnelse på mobilen så ses vi när det passar dig!

 

9 februari kl 9

Klicka här för att ansluta till mötet

Mötes-ID: 332 827 707 468
Lösenord: LKbonw

 

15 mars kl 9

Klicka här för att ansluta till mötet

Mötes-ID: 319 240 471 238
Lösenord: zSKN7A

 

19 april kl 9

Klicka här för att ansluta till mötet

Mötes-ID: 344 652 197 115
Lösenord: HZtDTA 

 

12 mars kl 16-18 Öppet hus

Öppet hus på plats hos oss, Stora torget 7, Nyköping
Träffa oss på plats och prata om din framtid!

Gå till eventet på Fb för mer information

 

 

Snabba fakta

  • CSN-berättigad
  • Distans (satellitort Mora)
  • Antal fysiska träffar: ca. 3 per termin (träffar sker i Mora eller Nyköping) 
  • 50 % studietakt
  • 2 år

Behörighet

För att vara behörig till denna utbildning ska du ha grundläggande behörighet och följande gymnasiala kurser, eller motsvarande, med betyget lägst E i respektive kurs:

  • Medicin 1
  • Psykologi 1 
  • Vård- och omsorgsarbete 1 
  • Vård- och omsorgsarbete 2 

 

OCH

 

  • Två års yrkeserfarenhet på heltid från arbete som undersköterska inom hemtjänst, sjukvård, äldreomsorg, särskilt boende, demensenhet eller liknande med vårdande arbetsuppgifter. Deltid räknas om till heltid.

 

Läs mer om behörighet och antagning under rubriken "Behörighet och urval".

Viktiga datum

 

  • 1 feb - Ansökan öppnar
  • 26 april - Ansökan stänger
  • 13 juni - Antagningsbesked
  • 23 juni - Tacka ja till plats

Nästa utbildningsstart

19 augusti 2024

Särskilt prov

Alla behöriga sökande kallas till ett särskilt prov vars resultat används i urvalet i antagningsprocessen. Det är viktigt att genomföra särskilt prov då det kan öka dina möjligheter att komma in på utbildningen.

Ta reda på mer

Upplägg och innehåll

Utbildningens mål

I samarbete med arbetslivet

Frågor och svar

Kontaktuppgifter

Behörighet och urval

Vad krävs för att vara behörig?

Vad avgör om jag får en plats på utbildningen?

Ansökan

Så gör du en ansökan

Andra sidor du kanske är intresserad av