specialistbarnskötare

Specialistbarnskötare

2 år, halvtid, distans, 220 YH-poäng

Det finns ett stort behov av att öka kompetensen hos barnskötare som en del i att täcka behovet av förskollärare. Du som är barnskötare kan vidareutbilda dig och få specialistkunskaper.

INTRESSEANMÄLAN

Bli specialist och bidra till utveckling i förskolan

Förskolan har i dag stora rekryteringsutmaningar, samtidigt som antalet barn ökar. Det finns ett stort behov av att öka kompetensen hos barnskötare som en del i att täcka behovet av vidareutbildad personal inom förskolan. Med ökad kompetens kommer också bättre förutsättningar för våra barn i förskolan.

Under utbildningen lär du dig som specialiserad barnskötare att jobba med och utveckla utbildning i förskolan utifrån läroplanens mål. Huvuduppdraget är att stödja förskolläraren i undervisningsuppdraget i större utsträckning än tidigare. Ett ansvarsfullt jobb där du planerar, genomför, dokumenterar och utvärderar utbildningen samt utför projektarbete i barngrupp. Du kommer också utveckla din förmåga att handleda förskolans barnskötare samt elever under utbildning. Välkommen till en utbildning som utvecklar både dig och förskolans verksamhet.

Säg hej till utbildningsledare Katarina

I april 2021 sände vi live från Yrkeshögskolan och besökare fick ställa frågor till våra utbildningsledare. Titta gärna på filmen och lär dig mer om utbildningen!

Behörighet

För att vara behörig till denna utbildning ska du ha grundläggande behörighet samt följande gymnasiala kurser, eller motsvarande, med betyget lägst E i respektive kurs:

  • Pedagogiskt arbete
  • Barns lärande och växande

Mer om behörighet och reell kompetens hittar du under fliken "Mer om behörighet" längre ned på sidan.

Viktiga datum

Februari 2022 - Ansökan öppnar

Augusti 2022 - Utbildningsstart

Ta reda på mer

Upplägg och innehåll

Utbildningens mål

I samarbete med arbetslivet

Antagningsprocessen

Behörighet och urval

Ansökan - så här gör du

Frågor och svar