specialistbarnskötare

Specialistbarnskötare

2 år, halvtid, distans, 200 YH-poäng

Inom förskolan finns ett stort behov av kompetensutveckling och specialiserade pedagoger är en bristvara. Ökad kvalitet och bättre förutsättningar både för personal och barn i förskolan behövs. Denna vidareutbildning på distans är ett kortare alternativ till förskollärarutbildning där du får fördjupad kunskap i din yrkesroll som barnskötare.

LÄMNA INTRESSEANMÄLAN

Bli specialist och bidra till utveckling i förskolan

Förskolan har i dag stora rekryteringsutmaningar, samtidigt som antalet barn ökar. Det finns ett stort behov av att öka kompetensen hos barnskötare som en del i att täcka behovet av vidareutbildad personal inom förskolan. Med ökad kompetens kommer också bättre förutsättningar för våra barn i förskolan.

Under utbildningen lär du dig som specialiserad barnskötare att jobba med och utveckla utbildning i förskolan utifrån läroplanens mål. Huvuduppdraget är att stödja förskolläraren i undervisningsuppdraget i större utsträckning än tidigare. Ett ansvarsfullt jobb där du planerar, genomför, dokumenterar och utvärderar utbildningen samt utför projektarbete i barngrupp. Du kommer också utveckla din förmåga att handleda förskolans barnskötare samt elever under utbildning. Välkommen till en utbildning som utvecklar både dig och förskolans verksamhet.

Snabba fakta

  • CSN-berättigad
  • Distans med ca. 3 fysiska träffar / termin
  • 50 % studietakt
  • 2 år

 

Nästa utbildningsstart:

Augusti 2023 (under förutsättning att utbildningen beviljas av Myndigheten för Yrkeshögskolan. Besked kommer i januari 2023)

Behörighet

För att vara behörig till denna utbildning ska du ha grundläggande behörighet samt följande gymnasiala kurser, eller motsvarande, med betyget lägst E i respektive kurs:

  • Svenska 2
  • Pedagogiskt arbete
  • Barns lärande och växande

 

Läs mer om behörighet och antagning under rubriken "Behörighet och urval".

Viktiga datum

Följande datum gäller under förutsättning att Myndigheten för Yrkeshögskolan beviljar utbildningen. Beslut kommer i januari 2023. 

  • Februari 2023 - Ansökan öppnar 
  • Augusti 2023 - Utbildningen startar 

Särskilt prov

Alla behöriga sökande kallas till ett särskilt prov vars resultat används i urvalet i antagningsprocessen. Det är viktigt att genomföra särskilt prov då det kan öka dina möjligheter att komma in på utbildningen.

Behörighet och urval

Vad krävs för att vara behörig?

Vad krävs för att bli antagen? Hur fungerar urvalsprocessen?

Så går det till - steg för steg/Så gör du en ansökan

Så går det till - steg för steg

Så gör du en ansökan

Ta reda på mer

Upplägg och innehåll

Utbildningens mål

I samarbete med arbetslivet

Frågor och svar

Kontaktuppgifter

Andra sidor du kanske är intresserad av