Projektledare elteknik

2,5 år, halvtid, distans, 280 YH-poäng

Inom elteknik är efterfrågan stor på projektledare med både teoretiska kunskaper och praktiska erfarenheter. Du som i dag arbetar som elektriker kan vidareutbilda dig på distans.

INTRESSEANMÄLAN

Goda möjligheter till ett jobb där det är du som leder

Inom elteknik är efterfrågan stor på projektledare med både teoretiska kunskaper och praktiska erfarenheter. Du som idag är elektriker kan vidareutbilda dig på distans, samtidigt som du arbetar, och få kunskaper inom bland annat elteknik, entreprenadjuridik, projektekonomi och arbetsledning. I utbildningen ingår teorikurserna för auktorisation lågspänning. Efter avslutad utbildning har du stora möjligheter att få ett spännande jobb som projektledare i en bransch som ständigt ropar efter ny kompetens. Utbildningens innehåll är format i nära samarbete med arbetslivet. Välkommen att komma vidare.

Den 14 april 2021 sände vi live från Yrkeshögskolan på Campus Nyköping. Besökarna fick ställa frågor till våra utbildningsledare via chatt. I videon nedan pratar vi med Mikael Lyckblom, utbildningsledare för denna utbildning.

Behörighet

För att vara behörig sökande och kunna tillgodogöra sig utbildningen krävs följande gymnasiala kurs eller motsvarande, med betyget lägst E:

 

  • Praktisk ellära (Ellära A+B och Växelström 3-fas)

OCH

  • två års yrkeserfarenhet på heltid, av elinstallationsarbete som t.ex.: installationselektriker, servicelektriker, industrielektriker eller svagströmselektriker (deltid räknas om till heltid).

Mer om behörighet och reell kompetens hittar du under fliken "Mer om behörighet" längre ned på sidan.

Viktiga datum

Februari 2022 - Ansökan öppnar

Augusti 2022 - Utbildningsstart

Ta reda på mer

Upplägg och innehåll

Utbildningens mål

I samarbete med arbetslivet

Antagningsprocessen

Behörighet och urval

Ansökan - så här gör du

Frågor och svar