Paralegal - juridisk handläggare

2 år, heltid, distans, 400 YH-poäng

Denna utbildning har Campus Nyköping ansökt om att få starta 2022. Myndigheten för Yrkeshögskolan lämnar besked i jan 2022. Ansökan öppnar i februari 2022. Lämna din intresseanmälan redan nu så kontaktar vi dig när besked har kommit om utbildningen får starta eller ej

INTRESSEANMÄLAN

Paralegal - juridisk handläggare

 

En paralegal arbetar inom flertalet branscher, till exempel på advokatbyråer, domstolar och myndigheter, patent- och varumärkesbyråer, samt på juridiska avdelningar i olika företag, bolag och organisationer. I yrkesrollen ingår arbetsuppgifter som att upprätta utkast till avtal och juridiska dokument, göra rättsutredningar, affärskorrespondens, skriva PM och protokoll, projektplanering, research och rättskällesökning. En paralegal sköter även kontakter med myndigheter och klienter, gör riskbedömningar och sammanställer juridiskt material, samt hanterar vissa ekonomiska uppgifter. Yrkesrollen går även under yrkestitlar som juridisk handläggare eller advokat-/juridisk assistent.

 

En ljus arbetsmarknad för juridiskt arbete

Enligt aktuella arbetsmarknadsprognoser är det idag en stor efterfrågan av paralegals i Sverige med goda framtidsutsikter, både nationellt och regionalt.

 

I denna utbildning får du specialiserade kunskaper om det svenska rättssystemet, om lagar och avtal som reglerar förhållandet mellan individ, myndigheter och företag. Du får också specialiserade kunskaper att kunna tillämpa juridiska metoder och källmaterial på korrekt sätt i arbetet på myndighet, företag eller advokatbyrå. Det kommer göra dig attraktiv på en arbetsmarknad med stor efterfrågan på Paralegals.

Behörighet

För att vara behörig till denna utbildning ska du ha grundläggande behörighet.

 

Mer om behörighet och reell kompetens hittar du under fliken "Mer om behörighet" längre ned på sidan.

Viktiga datum

Ta reda på mer

Upplägg och innehåll

Utbildningens mål

Antagningsprocessen

Behörighet och urval

Ansökan - så här gör du