Trädgårdsutbildning

Trädgårdsutbildning

35 veckor, heltid, Nyköping (Ökna)

Att arbeta med gröna miljöer ligger i tiden, de är vackra och fyller många funktioner. Här kan du som är intresserad av växter, utomhusmiljöer och trädgårdsanläggning läsa trädgårdsutbildning utan några tidigare erfarenheter inom området.

INTRESSEANMÄLAN

Gröna fingrar och grön näring

Som studerande på trädgårdsutbildningen får du vara med och påverka den gröna miljön. I trädgårdsarbetet ingår det bland annat att anlägga och givetvis att underhålla och utveckla grönområden. Under utbildningen får du kunskaper om växter, odling och hur man skapa vackra gröna utemiljöer i offentliga miljöer som parker och gatumiljöer såväl som i privata trädgårdar. Efterfrågan på utbildad arbetskraft är stor och möjligheten till jobb efter avslutad utbildning är god. 

Utbildningens genomförande

Utbildningen pågår under 35 veckor och sker i samverkan med Öknaskolan där utbildningen är förlagd. Park- och trädgårdsanläggningarna vid Öknaskolan används i den dagliga undervisningen.

Utbildningens innehåll

  • Marken och växternas biologi, 100 poäng
  • Växtkunskap 1, 100 poäng
  • Skötsel av utemiljöer, 100 poäng
  • Fordon och redskap, 100 poäng
  • Beskärning och trädvård, 100 poäng
  • Trädgårdsanläggning 1, 100 poäng
  • Naturbruk, 200 poäng

Ansökan och utbildningsstart

Ansökan är stängd. Lämna gärna en intresseanmälan så meddelar vi dig när ansökan öppnar. 

Du som bor i en annan kommun än Nyköping och Trosa behöver komma in med ett godkännande från din hemkommun tillsammans med ansökan till utbildningen samt betyg att du får läsa hos oss på Campus Nyköping. Detta behöver vi ha senast sista ansökningsdag.

Behörighet

SFI-D ska vara avklarad. 

Viktiga datum

Ansökan är stängd. 

Andra yrkesutbildningar du kanske gillar