komvux toppbild

Kommunal vuxenutbildning

Vuxenutbildning öppnar vägar till nya möjligheter. Den kommunala vuxenutbildningen ger vuxna möjligheter att utveckla sina kunskaper och sin kompetens. Det kan handla om att ge sig själv en bättre chans i arbetslivet eller om att skaffa sig behörighet till en högre utbildning. Utbildningen finns på grundläggande (grundskolan) och gymnasial nivå, samt som utbildning i svenska för invandrare och särskild utbildning för vuxna.

ANSÖK HÄR

Vuxenutbildning gymnasial nivå

Vuxenutbildning grundläggande nivå

Utbildning i annan kommun

Om du hittat en utbildning du vill gå i annan kommun ska du ansöka hos din hemkommun om att få läsa utbildningen i annan kommun. Det är din hemkommun som beviljar din utbildning. Sedan är det mottagande skola som avgör om du blir antagen eller inte.

Om du bor i Nyköping/Trosa och vill läsa i en annan kommun gör du såhär:

  1. Skriv ut ansökan och skriv under den. Bifoga betygskopior och personbevis samt kopior på eventuellt andra dokument som krävs enligt ansökan.
  2. Skicka till:
    Campus Nyköping
    Studie – och yrkesvägledningen
    611 83 Nyköping

Betygen du lämnar ska vara sådana som krävs för att gå utbildningen enligt ansökan. 

Vi behöver ha besked från din hemkommun senast sista ansökningsdagen om de beviljar dig att studera hos oss. Tänk på att det tar upp till 14 dagar för din hemkommun att handlägga din ansökan.

SFI