Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Så säger branschen

Musik- och Eventbranschen är en rolig och spännande värld att arbeta i, men också krävande och hårt konkurrensutsatt. Med Musik- och Eventarrangörsutbildningen i ryggen öppnas dörrar som annars är nästan omöjliga att få upp. Här kan du få veta mer om hur några av våra mest erfarna aktörer inom branschen ser på yrket, utbildning och möjligheter.

 

Carl-Marcus Gidlöf"En av Sveriges mest intressanta utbildningar för oss i branschen att hålla koll på" 

"Musik- och eventarrangörsutbildningen är en bra branschfokuserad utbildning med mycket fokus på praktik, där eleverna sammansvetsas och bygger nätverksrelationer inom årskullen redan innan de ens kommer ut på den viktiga praktiken. Med en stark alumni-närvaro i branschen med föregångare som slagit upp dörrar och gärna sträcker ut en hand och öppnar fler, så är det en av Sveriges mest intressanta utbildningar för oss i branschen att hålla koll på. Vi har tre personer som arbetar i bolagen utöver grundarna och de kommer alla från utbildningen och gjorde även sin praktik där."

Carl-Marcus Gidlöf, driver bolagen Despotz Records och Icons Creating Evil Art och står även bakom en satsning kring bolagen där de bildat en kreativ hub i en f.d. biograf i Solna. Huben innefattar en stor film/fotostudio, musikstudio och ett co-wroking space som bl.a. inkluderar produktionsbolag, fotografer, illustratörer, musikförlag och skivbolag.

 

 

”Nästan det enda sättet att komma in i en bransch som annars är i stort sett stängd”

”Utbildningen är nästan det enda sättet att komma in i en bransch som annars är i stort sett stängd. Kraven på dem som vill in blir högre och högre och en formell utbildning blir därför avgörande.

Som arbetsgivare vet man att de som gått Musik- och Eventarrangörsutbildningen har en grundkunskap om hur branschen fungerar. Det är inte ovanligt att man annars är nischad inom en liten del, med genom utbildningen vet vi att de har sett hela spelplanen. Då är det mycket lättare att komma in i ett nytt jobb snabbt. Jag vet att till exempel Polarpriset har otroligt bra erfarenheter av sina praktikanter från Campus Nyköping. De är väl insatta i arbetet med att skapa event redan när de kommer, något som utbildningen har gett dem och som vi i branschen verkligen behöver. ”

Monica Ekmark, General Manager, Universal Music Publ. AB, och bland annat styrelsemedlem i Stiftelsen Musikskattens hus, The Polar Music Prize Organisation, Musiksverige (ordf.), Swedish Music Publishers Association (ordf.) och STIM.

 

”Man får den grund som behövs, oavsett var i branschen man kommer in”

”Det finns ingen annan utbildning som tar ett sådant helhetsgrepp. Man får den grund som behövs, oavsett var i branschen man kommer in. Genom LiA-praktiken får man både kunskaper om branschens olika sidor och chans att prova på olika områden. Utbildningen ger den bredd och de grundkunskaper som gör att man sedan kan välja yrkesinriktning utifrån en stabil bas.”

Lars Aadde, Business & Client Development Director AXS. Tidigare bl.a. konsult inom strategisk affärsutveckling och VD på Eventim.

 

”Man vet att de som gått utbildningen är redo att ta ett stort ansvar”

”Det bästa med den här utbildningen är att den blandar teori och praktik på ett så bra sätt. Det ger en bred grundförståelse för vad jobbet går ut på och gör startsträckan mycket kortare. LiA:n är en fantastisk möjlighet att få omsätta alla nya kunskaper i praktiken, inom väldigt relevanta företag dessutom. Utbildningen blir som en kvalitetsstämpel i sig. Man vet att de som har gått den är redo att ta ansvar och axla en stor del av genomförandet i ett projekt från start.”

Maria Guggenberger, CSR- och hållbarhetschef ATG och tidigare bland annat VD för Sponsrings & Eventföreningen.

 

”Dessutom är kontaktnätet man får en riktigt bra bonus!”

”Kombinationen av teori och praktik är oerhört bra. Och ovanlig. Jag pluggade själv en teoretisk utbildning, men det var primärt när jag omsatte mina kunskaper i praktiken vid sidan av utbildningen, som jag förstod vad jag lärt mig på riktigt. På Campus Nyköping lär man sig de praktiska delarna inom den bransch man vill in i på en gång; man är mycket mer färdig och anställningsbar än man blir med en helt teoretisk utbildning. Sen är ju utbildningens stora ledningsgrupp och kontaktnätet man får därigenom en riktigt bra bonus”

Henrik Berndtson, CEO Blixten & Co och tidigare bland annat Strategic Business Development & Head of Business Development Sports, TV4-Gruppen.

 

”Alla är vassare, man behöver en yrkesinriktad utbildning i ryggen”

Som aktiv arrangör sedan länge märker jag att professionalismen i branschen blivit mycket större. På 80-talet, när jag började, räckte det med entusiasm och arbetslust. Nu är de som vill in vassare redan från början och man behöver en yrkesinriktad utbildning i ryggen. Tidigare fanns en tradition i evenemangs- och underhållningsindustrin att man skulle vara autodidakt, men med dagens komplexa evenemang skulle det ta väldigt lång tid att lära sig allt som behövs på egen hand. Med den stenhårda konkurrens som råder idag måste man veta vad man gör från dag ett, för att lyckas som aktör.

Det är också viktigt att få lära sig av andras misstag. Det skapar säkrare evenemang, både för publiken och för aktörerna i branschen - och på det området har vi inte råd att misslyckas en enda gång. På Campus Nyköping får man en grundförståelse för hur man skapar säkra och hållbara sammanhang.

Utbildningen är som en slags gräddfil in i branschen. I min vardag som eventarrangör och producent av scenproduktioner ser jag till min glädje Campus Nyköpings alumner växa som svampar ur jorden. Det är en inkörsport som ger en chans till ett riktigt jobb inom svensk musikindustri.

Lars Redin, Owner Redin Amusement AB och bland annat Producer Astrid Lindgren Meorial Award, samt Main Stadge Producer Stockholm Culture Festival.

 

Läs mer om Musik- och Eventarrangörsutbildningen.