Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Alumni berättar

Här berättar några av våra alumner från Musik- och Eventarrangör på Campus Nyköping om vad de gör i dag, hur de upplevde utbildningen och vad den har betytt för deras karriär.

 

Elvira Matz

När tog du examen?
2015

Vad har du gjort sen du tog examen?

Direkt efter examen jobbade jag som projektkoordinator på kommunikationsbyrån 

Small World. Under 2016 arbetade jag som koordinator åt säkerhetsavdelningen på Eurovision Song Contest och sedan vidare med artistservice och som koordinator åt säkerhetsledningen på We Are Sthlm och Stockholms Kulturfestival.

Vad gör du i dag?
Idag jobbar jag som kombinerad projektledare på We Are Sthlm och koordinator åt säkerhetsavdelningen på Stockholms stads Kulturförvaltnings Evenemangsavdelning. På We Are Sthlm jobbar jag främst med att producera aktivitetsprogrammet. Som säkerhetskoordinator arbetar jag i olika projekt, bland annat med ett stadsövergripande utbildningsprojekt.

Vad har utbildningen betytt för din karriär?

Mycket. Det var en bra avstampsbräda in i branschen, praktiken var det som gav mig mest. Jag hamnade på två bra praktikplatser som gav mig en bred erfarenhet och bra kontakter. Jag jobbar nu på arbetsplatsen där jag hade min första praktik. Det var också bra att utbildningen var förankrad i verkligheten och att vi fick skapa saker på riktigt, inte bara fiktivt.

Har du några goda råd till blivande Musik- och Eventarrangörer?
Ta tillvara på tiden på utbildningen, testa olika saker och våga vidga vyerna. Kanske är det inte alls det man tror att man vill jobba med från början som man faktiskt är bäst på och tycker mest om att göra.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?
Ja. Om man vill få en bra grund är den väldigt bra, jag kom från en annan bransch och har haft mycket nytta av kurserna och kontaktnätet.

 

 

Robert Skowronski

När tog du examen?

Jag tog examen år 2011.

Vad har du gjort sen du tog examen?

Jag har jobbat som exklusive A&R -konsult åt EMI Music Sweden i Stockholm samt som manager åt artisten Sara Lumholdt. I mitt jobb ingår artistutveckling och fokus på sociala medier.

Vad gör du i dag?

Jag är A&R konsult på EMI Music Sweden. För närvarande jobbar jag med EMI:s artister i Melodifestivalen 2013.

Vad har utbildningen betytt för din karriär?
Den hjälpte mig att välja rätt väg i min karriär. Dessutom gav utbildningen mig praktik som sedan ledde till mina nuvarande jobb. Utan den hade jag inte varit där jag är idag. Dessutom har utbildningen breddat mitt kontaktnät.

Har du några goda råd till blivande Musik- och Eventarrangörer?
Fokusera på att skaffa kontakter och bredda ditt personliga kontaktnät. Det är dessa kontakter som kommer ge dig jobb i framtiden. Se också till att alltid vara ödmjuk och se till att ALLTID svara/återkomma på folks e-mail och telefonsamtal. Varje person som kontaktar dig kan i framtiden innebära ett nytt jobb eller uppdrag.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?

Ja, utbildningen är det bästa sättet att få in en fot in i nöjesbranschen idag.

 

Maria Ericson, MEA10

Varför valde du just Musik- och Eventarrangör?
Jag insåg när jag tog över som producent för ungdomsrevyn Revy Obscen 2008 att jag ville jobba med produktion inom musik och teatervärlden på ett eller annat sätt. Jag kände att jag saknade ekonomiska kunskaper och började läsa företagsekonomi på Stockholms Universitet. Jag påbörjade en kandidatutbildning i Management/Marketing, men kände halvvägs in på utbildningen att jag måste ut och lära mig det jag ville jobba med även i praktiken. Musik- & Eventarrangör kändes som det perfekta alternativet i det läget då jag vuxit upp med sång, dans, teater och musik som en självklar del av livet.

Vad värdesätter du mest på utbildningen?
Vad som fick mig att byta utbildning var just möjligheten till praktik. Jag ville att praktisklärande skulle vara en del av min utbildning och jag värdesatte ledningsgruppens erfarenhet och kompetens inom olika delar av branschen, samt möjligheten att få komma ut och testa mig själv i arbetslivet under utbildningens gång.

Även de nätverk som byggs upp bara i klassen och på skolan känns otroligt viktigt och värdefullt inför framtiden.

Var gjorde du din LIA?
Min första LIA våren 2011 gjorde jag på Baluba Event. Under sommaren 2011 fick jag möjlighet att göra ytterligare en praktik på SVT Nöje och Allsång på Skansen. Jag assisterade projektledare/producent Gunilla Nilars med arbete inför, under och efter sommaren.

Vad fick du göra på LIAn?
På Baluba Event var jag produktionsassisten och deltog i planerande, genomförande och utvärdering av kickoffer, galor, mässor m.m.

På SVT assisterade jag som ovannämnt Gunilla Nilars. Jag deltog i det allmänna redaktionsarbetet. Skuggade projektledaren/producenten och fick på så vis information om projektekonomi, personalärenden såväl som programinnehålls-tänk. Jag fick även prova på livet på scen och framför kameran då jag var med som dansare vid ett par tillfällen och agerade reporter under livesändningar på Allsångswebben.

Hur är det på Campus Nyköping?
Campus Nyköping är en trevlig skola, men då jag pendlat från Stockholm under hela utbildningen har jag inte tillbringat så mycket tid där mer än i samband med föreläsningar och grupparebeten. Hade jag bott i Nyköping hade jag säkerligen tillbringat mer tid på skolan och utnyttjat exempelvis grupprum vid eget arbete.

Personalen och stämningen är trevlig och väldigt mångkulturell. Du vet att du alltid är garanterad ett leende av de som jobbar i cafeterian vilket de ska ha en guldstjärna för!

Vad har du för planer efter utbildningen?
Mina närmsta planer nu när vi går ut sommaren 2012 är att fortsätta jobba med TV-produktion, vilket har kommit att bli min inriktning under utbildningens gång. Jag trivs otroligt bra på SVT och kommer vara kvar där så länge det är möjligt. Troligtvis kommer jag till en början att frilansa, som produktionsledare, produktionsassistent, koordinator, produktionssekreterare eller liknande, och öka omsättningen i mitt egna företag.

På längre sikt önskar jag bli anställd som projektledare inom TV- eller eventbranschen, men jag drömmer samtidigt om att få utveckla arbetet framför kameran.

Sabina Donoukará Sabina Donoukara

När tog du examen?
Jag tog examen 2012.

Vad har du gjort sen du tog examen?
Efter min utbildning och sista praktik fick jag anställning på United Stage som var min sista praktikplats. US är ett fantastiskt företag och
jag trivdes verkligen som fisken i vattnet.

Vad gör du i dag?
Under min fortsatta anställning på US blev jag headhuntad till bolaget Agenturen ROA, vilket gjorde att jag började tänka i nya banor. För mig har utveckling alltid varit det som driver mig mest och det ROA erbjöd skulle också leda till ganska mycket mer ansvar för min del. Sedan december 2012 jobbar jag därför där. ROA är en agentur och management som har 6 anställda och 7 ägare, där jag nu mer är en av ägarna och även Verkställande direktör.

ROAs ägare är: Johan Glans, David Batra, Måns Möller, Özz Nûjen, Thomas Järvheden och Hasse Brontén.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?
Jag skulle absolut rekommendera utbildningen till andra som brinner för branschen, som är hungriga och som har en stark drivkraft och självdisciplin.
För dig som känner att inga hinder är för stora och som är villig att kämpa för att nå ditt mål/dröm – är detta helt rätt utbildning.

Det viktigaste av allt är att "Det blir vad du gör det till" - vill du mycket så får du ut mycket av utbildningen.

Hur ser du på din roll i utbildningens ledningsgrupp?
Att få chansen att bli tillfrågad och nu sitta i ledningsgruppen för den här utbildningen ser jag absolut som ett privilegium.
Utbildningen betydde mycket för mig och vi är idag 3 st på min arbetsplats just från Musik- och Eventarrangör, vilket stärker faktumet att utbildningen levererar rätt studenter med hög kompetens efter avslutad utbildning.

 


Andreas Jakobsson

När tog du examen? 
Jag tog examen 2009.

Vad har du gjort sen du tog examen?
Massor. Startat företag, blivit anställd, bytt jobb och varit delaktig i många intressanta projekt. Har jobbat med festivaler som tex Hultsfred, Peace & Love, Storsjöyran, Bråvalla, Sónar Stockholm och Stockholms Kulturfestival. Åkt Ladies Night 5år, jobbat med konserter med tex Backstreet Boys, Lana Del Rey och Thåström. Varit produktionsledare för firandet av Kungens 40 år på tronen och Eurovisions EuroClub och Eurovision Village. Det är väl ett axplock, det har varit ett par väldigt roliga år.

Vad gör du i dag? 
Nu jobbar jag på Stockholm Stads Evenemangsavdelning som production manager. Där gör jag teknisk produktion på festivalerna We Are Sthlm och Stockholms Kulturfestival men även massa andra projekt som Evenemangsavdelningen är inblandade i.

Vad har utbildningen betytt för din karriär?
Den gav mig ett ovärderligt kontaktnät som jag använt flitigt. Många av de kontakter jag skapade i Nyköping har varit väldigt avgörande för mig.

Har du några goda råd till blivande Musik- och Eventarrangörer?
Våga prova nya saker och pusha dig själv att gå utanför din comfort zone. Var lyhörd, ödmjuk och jobba lite hårdare än alla andra.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?
Absolut!

 

Helena Westberg

När tog du examen?
Jag tog examen år 2010.

Vad har du gjort sen du tog examen??
Direkt efter min examen påbörjade jag min anställning som promotionassistent på Moore To Be. På Moore To Be jobbar vi med personliga varumärken och en stor del av mitt arbete är att lyfta fram artister i media. Under åren efter examen har jag jobbat med artister så som ATLAS, Europe, Myrra Malmberg, The Poodles, Birgit Bidder m fl.

Vad gör du i dag?
Cirka 6 månader efter min anställning 2010 fick jag nya stora skor, jag blev befordrad som promotionansvarig på Moore To Be. Detta har inneburit att jag förutom promotionarbetet med våra artister är inblandad i både införsäljning och offertförfarande samt har ett ansvar över promotionarbetet.

Vad har utbildningen betytt för din karriär?
De två åren jag gick utbildningen har betytt väldigt mycket för min karriär. Jag träffade min nuvarande chef som var föreläsare på skolan samt att jag har fått ovärderliga kontakter och kunskap inom branschen som jag nyttjar väldigt ofta. Jag träffade även några av mina närmaste branschkollegor under utbildningen, nämligen mina dåvarande klasskamrater.

Goda råd till blivande Musik- och Eventarrangörer?
Mina råd till blivande studenter är att våga ta chanser och lita på dig själv. Gör det DU tycker är rätt för dig själv och våga chansa trots att det känns oerhört läskigt. Känn dig för och ta i allt du kan under dessa två år så är jag säker att du hittar vägen till ditt drömjobb.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?
Jag rekommenderar ubildningen till personer som är redo att gå ”all in” under två år, det kan vara det bästa och roligaste du har gjort.