Röster om utbildningen

Lotta Cederth, Eskilstuna, december 2011

Hur kom det sig att du sökte till utbildningen?

Jag sökte till utbildningen för att jobbet som medicinsk sekreterare kändes intressant. Att vara spindeln i nätet, ha ett varierande jobb med lagom mycket ansvar där man jobbar mot många personer, det tycker jag är roligt. Jag har haft en liknande roll tidigare i annan verksamhet, och det passar mig bra.

Vad tyckte du om utbildningen och Campus Nyköping?

Jag tyckte att utbildningen var jättebra. Kurserna var intressanta, till exempel språk passade mig utmärkt. Jag har alltid varit intresserad av hur kroppen fungerar och därför var anatomi också intressant, om än lite svårt! IT var kanske inte riktigt min grej men man bör kunna det och det är alltid bra.

Kommunikationskursen var helt underbar, jag är mycket för att kommunicera med folk och det tror jag också gör att man passar för den här yrkesrollen. Sen måste jag bara säga att vår klass var helt underbar! Alla umgicks med alla, i olika konstellationer, och vi hjälpte varandra.

Nu har du tagit examen, hur känns det?

Jag är så nöjd med vad jag har åstadkommit! Jag har fast jobb på Kirurgkliniken på Mälarsjukhuset i Eskilstuna, där jag började jobba lite redan innan jag tog examen.

 

Christina Engsander, VC Mäster Olof, Strängnäs

Arbetet som medicinsk sekreterare är mycket varierande. Man har patientkontakt, arbetar nära övrig personal och fungerar som spindeln i nätet. Det sker en ständig utveckling och det finns alltid nya saker att lära sig. Tilläggas bör väl också att det finns en positiv arbetsmarknad.

Varför har du valt att sitta med i ledningsgruppen?

Det är en förmån att få arbeta i en ledningsgrupp där man har möjlighet att påverka och bidra med innehållet för att gemensamt arbeta fram en bra utbildning. Jag tycker vi har lyckats!