Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Rekordmånga ansökningar till våra YH-utbildningar

Söktrycket på våra YH-utbildningar har i år varit extra högt och när ansökan stängde den 8 maj var det rekord med 3072 ansökningar, en ökning med 30% mot föregående år. Intresset har varit större för alla våra utbildningar, men extra högt för utbildningar inom vårdsektorn som Medicinsk sekreterare och Tandsköterska. Även teknikutbildningar som Fibertekniker och VVS-ingenjör har haft ett betydligt högre söktryck än tidigare.


Pia Wibom

-Ansökningsrekordet är ett resultat av att våra utbildningar håller hög kvalitet och levererar den kompetens som efterfrågas av arbetslivet. Den kraftiga ökningen speglar så klart också läget på arbetsmarknaden just nu. I den våg av uppsägningar och permitteringar som råder, fyller våra YH-utbildningar en viktig roll, säger Pia Wibom, utvecklingsledare yrkeshögskolan.

Det finns fortfarande möjlighet att söka till utbildningarna Specialistundersköterska demens och Projektledare elteknik som håller öppet för sen ansökan till och med den 31 maj.

Spännande väntan på antagningsbeskedet

Nu följer en tid med spänning för alla som sökt en utbildning. Vi arbetar nu för fullt med antagningsprocessen och att gå igenom alla ansökningar för att göra urvalet. Antagningsbeskeden skickas ut den 18 juni, då gäller det att hålla koll på sin e-post och tacka ja till sin plats. Om du blivit antagen är du på säker väg mot din nya karriär, om du istället står som reserv finns det fortfarande hopp att bli antagen.

-Reservantagningen påbörjas efter midsommar och pågår under hela sommaren. Reserverna är rangordnade efter urvalspoäng och kontaktas i den ordningen via telefon i första hand. Här är det korta svarstider som gäller, så håll koll på din telefon och e-post, säger Pia Wibom.

 

Fler möjligheter i höst med kurser och fler utbildningsstarter

Förutom att våra utbildningar startar i höst kommer vi även för första gången erbjuda kurser inom yrkeshögskolan. Kurserna som startar i höst är: Hållbara event, Diagnosklassifikation samt Kommunikation, välfärdsteknik och kognitivt stöd. Kurserna startar i november och ansökan öppnar den 10 augusti. Myndigheten för yrkeshögskolan har även öppnat för möjligheten att ansöka om fler utbildningsstarter för befintliga utbildningar och vi kommer ansöka om fler starter i höst för Specialistbarnskötare, VVS-ingenjör och Stödpedagog. Besked om fler beviljade starter kommer efter midsommar.


Viktiga datum att hålla koll på

  • 18 juni skickas antagningsbesked ut.
  • 26 juni är sista dag att tacka ja till utbildningen. Tackar du inte ja i tid går din plats till nästa sökande enligt turordningen efter urvalspoäng.
  • Utbildningarna startar 17 augusti.