Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5
19 januari 2021

Ny IT-utbildning och fortsatt högt förtroende för Campus Nyköping

Idag lämnade Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) besked om att Campus Nyköping får fortsatt stort förtroende för att bedriva nära utbildningar med hög kvalitet. Samtliga av de utbildningar man ansökt om att få fortsätta med har beviljats av myndigheten och ytterligare en helt ny utbildning – Systemutvecklare.NET kommer att få starta under 2021.

Beskedet innebär att av det totala antalet utbildningar man ansökt om att få starta har hela 57 % beviljats vilket kan jämföras med ett nationellt snitt på 32 %. Med det resultatet kan man avläsa att Campus Nyköping bedöms fortsatt vara en utbildningsanordnare med goda resultat, attraktiva utbildningar och hög utbildningskvalitet.

Den nya utbildningen för systemutvecklare.NET kommer täcka ett stort lokalt och regionalt kompetensbehov och Nyköpings IT-kluster är särskilt glada för beskedet.

- Den här utbildningen har vi arbetat för i många år. Att äntligen få till en kvalificerad utbildning så vi kan börja täcka upp den stora brist vi har på kompetenta utvecklare är en enorm framgång. Med den utveckling som är på marknaden så är den här utbildningen en bra förutsättning för vår och hela IT-branschens expansion i Nyköping, säger Anders Strömsten, VD Nordlo och ordförande Nyköpings IT-kluster.

Utöver den nya utbildningen har andra populära utbildningar som till exempel elkonstruktör, medicinsk sekreterare och behandlingspedagog fått godkänt för fler utbildningsstarter till hösten. Rektor Fredrik Dolk är nöjd med resultatet av myndighetsbeslutet.

- Beslutet från Myndigheten för yrkeshögskolan innebär att vi utökar vår roll i det viktiga arbetet med regionens kompetensförsörjning. Att vi nu även kan erbjuda en utbildning inom IT känns synnerligen viktigt för en bransch som är i kraftig tillväxt. Glädjande är också att de som går i tankar på en ny karriär nu får ännu fler möjligheter. Ihop med näringslivet har vår kompetenta personal jobbat hårt för att göra detta möjligt och det är tack vare dem som vi nu kan erbjuda 13 kvalitativa YH-utbildningar i Nyköping, säger Fredrik Dolk

Ansökan öppnar 1 februari på campusnykoping.se

Godkända utbildningsstarter för 2021 på Campus Nyköping (totalt 13 st):

- Systemutvecklare.NET
- Projektledare Elteknik
- Specialistbarnskötare
- Medicinsk Sekreterare
- Musik- och eventarrangör
- Elkonstruktör
- Elkraftingenjör
- Behandlingspedagog
- Stödpedagog inom funktionshinderområdet
- Fibertekniker
- Specialistundersköterska - demens
- Tandsköterska
- VVS-ingenjör


För mer information, kontakta: Fredrik Dolk, rektor högre utbildning, Campus Nyköping Tel: 0155-24 87 76, E-post: fredrik.dolk@nykoping.se

 

Mer info om utbildningen systemutvecklare.NET finns här