Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Aktuellt

15 januari 2019

Barnskötarutbildning

Nu är ansökan öppen till vår barnskötarutbildning med start den 18 mars. 

9 januari 2019

Premiär för vår pod

Nu är det dags för premiäravsnittet av Campus Nyköpings egna podcast, CampusKvarten. I podden kommer ni få lära känna Campus Nyköping inifrån. I podden kommer ni få träffa studerande, personal och andra personer som man kan möta i huset. Nytt avsnitt varje vecka.

19 december 2018

Dags att söka till komvux

Missa inte att söka till vårens kurser inom grundläggande- och gymnasial vuxenutbildning. Det finns fortfarande platser kvar. 

12 december 2018

Distanskurs om trendspaning

Med start i januari kan du läsa kursen Trendspaning i teori och praktik, 7,5 hp. Kursen ger grundläggande färdigheter i teori och praktisk hantering av trendspaning, som del av ett omvärldsanalytiskt förhållningssätt. Kursen ges i samarbete med Mälardalens högskola. Ansök via antagning.se

7 december 2018

Vård- och omsorgsutbildningen-Ansök senast 7 januari

Den 14 januari startar en ny omgång av Vård- och omsorgsutbildningen. 
Utbildningen ger dig grundläggande kunskaper för arbete inom människovårdande yrken där du kan välja mellan fyra yrkesutgångar. 

7 december 2018

Kockutbildning

I mars startar vi en utbildning till kock/matlagare där du får lära dig de moderna och traditionella matlagningstekniker som behövs för att arbeta i ett modernt restaurangkök. Sista ansökningsdag är 18 februari.

5 december 2018

Byggutbildning-lärlingsutbildning

Det råder fortsatt ökad efterfrågan på arbetskraft inom byggbranschen. Nu kan du söka till byggutbildningen som startar 11 mars. 

30 november 2018

Välkommen på nätverksträff: Kvinna i industrin

Den 24 januari är det premiär för nätverket Kvinna i industrin.

30 november 2018

Universitet på hemmaplan

Campus Nyköping fungerar som en länk mellan dig och högskolan eller universitetet, där du kan studera på hemmaplan utan att behöva lämna härliga Nyköping med omnejd. Vi har gjort det möjligt för dig som vill studera att slippa pendla eller flytta till annan ort. Tillgången till högre utbildning i Nyköping är inte bara en bra möjlighet för våra invånare att kunna vidareutbilda sig, utan också viktig för att kunna bidra till regionens kompetensförsörjning. Genom vårt samarbete med olika högskolor och universitet kan du kan ta en akademisk examen på hemmaplan.

Följande högskole- och universitetsutbildningar går att läsa via Campus Nyköping: 

Möt några av de studerande från utbildningarna och läs om hur de ser på möjligheterna till universitetsstudier via Campus Nyköping.  

 

studerande vid klocktornJohanna, läser Grundlärarprogrammet via Karlstad universitet på distans.

-Att ha möjlighet att vidareutbilda sig i sin hemstad är värt otroligt mycket. Genom att ha föreläsningar på Campus Nyköping via videolönk mot Karlstads universitet gör att vi kan ha en direktkontakt med lärare och studenter från andra lärcentra. Campus Nyköping är en fast punkt att utgå ifrån vilket känns skönt även när man läser på distans.

 

studerande vid slottet
Ulrika, läser till Specialistsjuksköterska, distriktssköterska via Linköpings universitet.

-Fördelarna för mig med Campus Nyköping är att det är skönt att ha en bas i Nyköping att utgå från, där möjlighet att skriva ut material och att det går att boka grupprum. Trevlig personal som tar emot så man känner sig alltid välkommen. 

 

studerande vid torget

Niklas, läser Sjuksköterskeprogrammet via Mälardalens högskola.

-Jag tycker det är bra att studera till sjuksköterska i Campus Nyköping för jag upplever att kontakten mellan lärare och elever är mycket starkare eftersom man är en sådan liten klass (jämfört med större universitet) med större kemi och större chans till hjälp om man behöver det. 

 

studerande vid piren
Mia, läser Förskollärarprogrammet via Karlstads universitet på distans.

-Det kräver disciplin och självständigt arbete. Fördelarna är att man slipper flytta, kan förhålla sig flexibelt och studera i sin egen takt. Nackdelen är att kontakten med andra människor blir mindre.

11 oktober 2018

Campus Nyköping Företag får ny ledning

För Campus Nyköping Företag väntar en höst med många aktiviteter. Sedan september har verksamheten också en ny verksamhetsledare i Madeleine Svanström. Läs mer...