Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Aktuellt

14 januari 2021

Rubrik

Lägg in PR

7 januari 2021

Ansökan till kockutbildning öppen

Nu kan du söka till utbildningen Kock/matlagare som startar den 22 mars. Ansökan är öppen t.o.m. 15 februari. 

9 december 2020

Ansökan till Lastbilschaufför CE öppen

Nu kan du söka utbildningen till Lastbilschaufför CE som startar 15 februari. 

19 november 2020

Nya utbildningar till lastbilschaufför och lagerarbetare

Nu har vi nya yrkesutbildningar på gång till Lastbilschaufför CE och Lagerarbetare, båda med planerade starter i februari 2021. Välkommen med en intresseanmälan. 

13 november 2020

Start för ny utbildning till Yrkesväktare

Nu kan du söka till den nya utbildningen Yrkesväktare. Utbildningen startar den 11 januari och sista ansökningsdag är 13 december. 

11 november 2020

Ansökan är öppen till Barnskötarutbildning

Den 11 januari startar vi vår Barnskötareutbildning igen. Sista ansökningsdag är 13 december. 

4 november 2020

Ny start för kockutbildning

kockutbildingen får du lära dig moderna och traditionella matlagningstekniker. Start i mars 2021. 

1 juli 2020

180 nya utbildningsplatser till Yrkeshögskolan i höst

Myndigheten för yrkeshögskolan beviljar Campus Nyköping med fler utbildningsplatser till YH-utbildningarna Stödpedagog, VVS-ingenjör och Specialistbarnskötare. Totalt rör det sig om 180 nya utbildningsplatser. Utbildningarna läses på distans och startar i höst den 16 november. Ansökan är öppen t.om. 25 september.

Läs mer om utbildningarna:

26 juni 2020

Kompetenssatsning under hösten

Aldrig tidigare har kompetensförsörjning och kompetensutveckling varit mer aktuellt än nu. I Coronapandemins skugga har det blivit allt mer tydligt att merparten av företagen såväl som den enskilda medarbetaren står inför att de måste öka sitt fokus på kompetensutveckling. Dels för individens utveckling och konkurrenskraft på arbetsmarknaden, dels för företagens möjlighet att konkurrera och utvecklas, samt för ett hållbart näringsliv till gagn för hela samhället.

Därför kommer Campus Nyköping och Campus Nyköping Företag att kunna erbjuda olika kompetenssatsningar under hösten. En del av satsningarna är i planeringsstadiet och bygger på om intresse finns hos företag och medarbetare.

 

Affärsutveckling för mindre företag

Ur innehållet: affärsmodell, kundsegmentering, kundresan, kommunikationsplattform, olika kanaler och plattformar, sociala media – arbetssätt och smarta verktyg, E-handel.
Längd: Programmet genomförs under ett 4 - 5 halvdagar under hösten. Alla deltagare genomför samtliga tillfällen och kursen passar alla branscher. 


Vidareutbildning IT-branschen

Ett antal kortare akademiska distanskurser via Mälardalens högskola kommer vara möjliga att genomföra på Campus Nyköping. Läs mer om IT-kurserna här. 


Besöksnäringen

Dels undersökts intresset för kortare vidareutbildningskurser för de som är korttidspermitterade. Det kan vara kurser inom service och bemötande, tillagning av desserter, vegetarisk fine dining , med mera. Men även längre utbildningar till kock, serveringspersonal och utbildningar för receptionspersonal, konferensvärdskap.
Allt bygger på vilket intresse och behov det finns.

Industri

Även här genomförs behovsanalyser och planering av kortare och längre utbildningar för de medarbetare som är korttidspermitterade eller fulltidspermitterade. Tacksam för tankar om vad dessa utbildningar ska innehålla. 


Byggutbildning

För att möta den ökade efterfrågan på arbetskraft i Södermanland när Ostlänken och fler bostäder ska byggas behöver fler utbildas inom byggnation. Utbildningen har fem olika inriktningar: Betongarbetare, Golvläggare, Murare, Plattsättare och Träarbetare. Utbildningen startar i höst och ansökan är öppen till den 3 augusti 2020.

Läs mer om utbildningen här.


Bageri/konditorutbildning

Utbildningen till bagare/konditor ger dig grundkunskaperna för att efter avslutad utbildning kunna arbeta inom bageri/konditori. Den skolförlagda delen äger rum på Nyköping Strand Utbildningscentrum med undervisning, studiebesök, gästföreläsare och projektarbete. Utbildningen startar i höst och ansökan är öppen till den 24 augusti 2020. 
Läs mer om utbildningen här.

 

Kontakta Christer Bang, verksamhetsledare Campus Nyköping för mer information utbildningssatsningarna.
Tel 0709-36 98 07
christer.bang@nykoping.se

26 juni 2020

Kompetenssatsning under hösten

Aldrig tidigare har kompetensförsörjning och kompetensutveckling varit mer aktuellt än nu, därför kommer Campus Nyköping och Campus Nyköping Företag att kunna erbjuda en rad olika kompetenssatsningar för företag och medarbetare under hösten. Läs mer om kompetenssatsningarna.