Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Aktuellt

20 mars 2020

Dags att söka till högskolan

Plugga på hemmaplan i höst! Ansökan till högskolan är nu öppen till och med 15 april. Läs mer om vilka högskoleutbildningar som erbjuds i Nyköping

18 mars 2020

Ändrade öppettider

Med anledning av att vi övergår till distansundervisning ändrar vi öppettiderna i entrén och Informationen. Måndag-fredag 08.00-13.00

17 mars 2020

Distansundervisning från och med 18 mars

Den platsförlagda undervisningen på Campus Nyköping går över till distansundervisning. Detta gäller för studerande inom kommunal vuxenutbildning, sfi, yrkeshögskolan, högskolan och kommunala aktivitetsansvaret, från och med onsdagen den 18 mars. Här kan du läsa mer om vad det innebär för dig som studerande. 

17 mars 2020

Distansundervisning från och med 18 mars

Med anledning av regeringens besked den 17 mars om att gymnasieskolor, vuxenutbildning och yrkeshögskolor rekommenderas bedriva distansundervisning, har Nyköpings kommun beslutat att Campus Nyköping är stängt för platsförlagd undervisning och alla studerande ska bedriva distansundervisning från och med 18 mars.

Den platsförlagda undervisningen på Campus Nyköping går över till distansundervisning. Detta gäller för studerande inom kommunal vuxenutbildning, sfi, yrkeshögskolan, högskolan och kommunala aktivitetsansvaret, från och med onsdagen den 18 mars. Lärvux ställer tills vidare in all undervisning.

För studerande som behöver IT-stöd för att få distansstudierna att fungera, ring 073-412 12 77 eller maila it.campus@nykoping.se

Ordinarie distansutbildningar pågår som vanligt.

All studie- och yrkesvägledning går också över till distansvägledning från och med 18 mars.

Studerande inom respektive verksamhet kommer att få information från sin lärare och rektor om hur distansstudierna ska genomföras.

 

Information om kommunal vuxenutbildning

På Komvux kommer all utbildning i klassrum att gå över till distans. Vi har inga lektioner i klassrummet. Du som elev ska följa de instruktioner som din lärare i kursen lägger ut på Moodle/lärplattform. Du som elev behöver titta på din mail ofta om det kommer nya instruktioner från din lärare.

Att studera på distans innebär att du måste vara aktiv och göra alla uppgifter du får inom den tid som läraren bestämmer. Vi har samma regler på distansstudier som om det är klassrumsförlagt.

Särskild utbildning för vuxna ställer in all undervisning för närvarande tills personalen meddelar att det återupptas.

3 februari 2020

Ansökan öppen till YH-utbildningar

Nu kan du söka till våra till våra 12 YH-utbildningar. Utbildningarna startar i augusti och ansökan är öppen t.o.m 8 maj.

8 januari 2020

Fler utbildningsstarter till VVS-ingenjör och fibertekniker

Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) beviljar Campus Nyköping fler starter för sina befintliga utbildningar till fibertekniker och VVS-ingenjör. De utökade utbildningsomgångarna innebär att kompetensförsörjningen inom de växande teknikområdena kommer att säkras flera år framåt.

Campus Nyköping beviljas även fler utbildningsomgångar för specialistundersköterska demens och stödpedagog.

Beskedet från myndigheten innebär att Campus Nyköping fortsätter att erbjuda ett brett utbud av eftertraktade YH-utbildningar och att antalet utbildningsplatser ökar mot föregående år.

- Extra glädjande i årets utfall är att vi beviljats flera utbildningsomgångar för de beviljade utbildningarna. Det tryggar kompetensförsörjningen inom både delar av välfärden och teknikområdet där efterfrågan är stor, säger Fredrik Dolk, rektor högre utbildning, Campus Nyköping.

Ansökan till höstens utbildningsstarter öppnar 3 februari och Campus Nyköping erbjuder följande 12 yrkeshögskoleutbildningar:

Specialistbarnskötare
Musik- och eventarrangör
Fibertekniker
Medicinsk sekreterare
Behandlingspedagog
Elkonstruktör
Elkraftingenjör
Projektledare elteknik
Tandsköterska
VVS-ingenjör
Stödpedagog
Specialistundersköterska demens 

Utbildningarna startar 17 augusti 2020. 

17 december 2019

Ansökan öppen till kockutbildning

Nu kan du ansöka till utbildningen kock/matlagare med start 23 mars. Sista ansökningsdag 24 februari. 

25 november 2019

Ansök till sprinklerutbildning

Utbilda dig till sprinklermontör. Nu kan du söka till sprinklerutbildningen som startar i februari 2020. 

12 november 2019

Sök till vårens kurser

Nu kan du söka till vårens kursstarter inom kommunala vuxenutbildningen. Vi erbjuder massor av kurser på både grundläggande och gymnasial nivå. Hela kursutbudet hittar du i vår kurskatalaog. 

22 oktober 2019

Satsningar på besöksnäringen och regionens handlare

På gång under hösten i Campus Nyköping Företag - Utbildningar inom besöksnäringen och kompetensutveckling för lokala handlare.