Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Aktuellt

13 maj 2020

Yrkesutbildningar och gymnasiekurser öppna för ansökan

Nu kan du söka följande yrkesutbildningar med start höstterminen: Barnskötare, Vård & omsorg, Bygg och Bagare/konditor.

Våra gymnasiekurser på plats och deldistans är nu öppna för dig som behöver komplettera dina betyg, eller som saknar en gymansieexamen som ger dig behörighet till högskolan och yrkeshögskolan. Kurserna är öppna att söka fram till 22 juni. 

12 maj 2020

YH-utbildningar öppna för sen ansökan

YH-utbildningarna Specialistundersköterska demens och Projektledare elteknik är öppna för sen ansökan fram till och med den 31 maj. 

11 maj 2020

Rekordmånga ansökningar till våra YH-utbildningar

Söktrycket på våra YH-utbildningar har i år varit extra högt och när ansökan stängde den 8 maj var det rekord med 3072 ansökningar, en ökning med 30% mot föregående år. Intresset har varit större för alla våra utbildningar, men extra högt för utbildningar inom vårdsektorn som Medicinsk sekreterare och Tandsköterska. Även teknikutbildningar som Fibertekniker och VVS-ingenjör har haft ett betydligt högre söktryck än tidigare.


Pia Wibom

-Ansökningsrekordet är ett resultat av att våra utbildningar håller hög kvalitet och levererar den kompetens som efterfrågas av arbetslivet. Den kraftiga ökningen speglar så klart också läget på arbetsmarknaden just nu. I den våg av uppsägningar och permitteringar som råder, fyller våra YH-utbildningar en viktig roll, säger Pia Wibom, utvecklingsledare yrkeshögskolan.

Det finns fortfarande möjlighet att söka till utbildningarna Specialistundersköterska demens och Projektledare elteknik som håller öppet för sen ansökan till och med den 31 maj.

Spännande väntan på antagningsbeskedet

Nu följer en tid med spänning för alla som sökt en utbildning. Vi arbetar nu för fullt med antagningsprocessen och att gå igenom alla ansökningar för att göra urvalet. Antagningsbeskeden skickas ut den 18 juni, då gäller det att hålla koll på sin e-post och tacka ja till sin plats. Om du blivit antagen är du på säker väg mot din nya karriär, om du istället står som reserv finns det fortfarande hopp att bli antagen.

-Reservantagningen påbörjas efter midsommar och pågår under hela sommaren. Reserverna är rangordnade efter urvalspoäng och kontaktaktas i den ordningen via telefon i första hand. Här är det korta svarstider som gäller, så håll koll på din telefon och e-post, säger Pia Wibom.

 

Fler möjligheter i höst med kurser och fler utbildningsstarter

Förutom att våra utbildningar startar i höst kommer vi även för första gången erbjuda kurser inom yrkeshögskolan. Kurserna som startar i höst är: Hållbara event, Diagnosklassifikation samt Kommunikation, välfärdsteknik och kognitivt stöd. Kurserna startar i november och ansökan öppnar den 10 augusti. Myndigheten för yrkeshögskolan har även öppnat för möjligheten att ansöka om fler utbildningsstarter för befintliga utbildningar och vi kommer ansöka om fler starter i höst för Specialistbarnskötare, VVS-ingenjör och Stödpedagog. Besked om fler beviljade starter kommer efter midsommar.


Viktiga datum att hålla koll på

  • 18 juni skickas antagningsbesked ut.
  • 26 juni är sista dag att tacka ja till utbildningen. Tackar du inte ja i tid går din plats till nästa sökande enligt turordningen efter urvalspoäng.
  • Utbildningarna startar 17 augusti. 
5 maj 2020

YH-kurser startar i höst

Nu kan du läsa mer om våra nya kurser inom yrkeshögskolan: Hållbara event, Diagnosklassifikation samt Kommunikation, välfärdsteknik och kognitivt stöd 

16 april 2020

Campus Nyköping startar YH-kurser

YH-kurser är ett nytt koncept inom yrkeshögskolan och är kortare än vanliga YH-utbildningar. De nya kurserna riktar sig till dig som är yrkesverksam medicinsk sekreterare, som arbetar inom musik- och eventbranchen och till dig som arbetar inom funktionshinderområdet.  

Följande YH-kurser startar i höst 2020:

 

18 mars 2020

Ändrade öppettider

Med anledning av att vi övergår till distansundervisning ändrar vi öppettiderna i entrén och Informationen. Måndag-fredag 08.00-13.00

17 mars 2020

Distansundervisning från och med 18 mars

Den platsförlagda undervisningen på Campus Nyköping går över till distansundervisning. Detta gäller för studerande inom kommunal vuxenutbildning, sfi, yrkeshögskolan, högskolan och kommunala aktivitetsansvaret, från och med onsdagen den 18 mars. Här kan du läsa mer om vad det innebär för dig som studerande. 

17 mars 2020

Distansundervisning från och med 18 mars

Med anledning av regeringens besked den 17 mars om att gymnasieskolor, vuxenutbildning och yrkeshögskolor rekommenderas bedriva distansundervisning, har Nyköpings kommun beslutat att Campus Nyköping är stängt för platsförlagd undervisning och alla studerande ska bedriva distansundervisning från och med 18 mars.

Den platsförlagda undervisningen på Campus Nyköping går över till distansundervisning. Detta gäller för studerande inom kommunal vuxenutbildning, sfi, yrkeshögskolan, högskolan och kommunala aktivitetsansvaret, från och med onsdagen den 18 mars. Lärvux ställer tills vidare in all undervisning.

För studerande som behöver IT-stöd för att få distansstudierna att fungera, ring 073-412 12 77 eller maila it.campus@nykoping.se

Ordinarie distansutbildningar pågår som vanligt.

All studie- och yrkesvägledning går också över till distansvägledning från och med 18 mars.

Studerande inom respektive verksamhet kommer att få information från sin lärare och rektor om hur distansstudierna ska genomföras.

 

Information om kommunal vuxenutbildning

På Komvux kommer all utbildning i klassrum att gå över till distans. Vi har inga lektioner i klassrummet. Du som elev ska följa de instruktioner som din lärare i kursen lägger ut på Moodle/lärplattform. Du som elev behöver titta på din mail ofta om det kommer nya instruktioner från din lärare.

Att studera på distans innebär att du måste vara aktiv och göra alla uppgifter du får inom den tid som läraren bestämmer. Vi har samma regler på distansstudier som om det är klassrumsförlagt.

Särskild utbildning för vuxna ställer in all undervisning för närvarande tills personalen meddelar att det återupptas.

Information about corona in other languages

8 januari 2020

Fler utbildningsstarter till VVS-ingenjör och fibertekniker

Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) beviljar Campus Nyköping fler starter för sina befintliga utbildningar till fibertekniker och VVS-ingenjör. De utökade utbildningsomgångarna innebär att kompetensförsörjningen inom de växande teknikområdena kommer att säkras flera år framåt.

Campus Nyköping beviljas även fler utbildningsomgångar för specialistundersköterska demens och stödpedagog.

Beskedet från myndigheten innebär att Campus Nyköping fortsätter att erbjuda ett brett utbud av eftertraktade YH-utbildningar och att antalet utbildningsplatser ökar mot föregående år.

- Extra glädjande i årets utfall är att vi beviljats flera utbildningsomgångar för de beviljade utbildningarna. Det tryggar kompetensförsörjningen inom både delar av välfärden och teknikområdet där efterfrågan är stor, säger Fredrik Dolk, rektor högre utbildning, Campus Nyköping.

Ansökan till höstens utbildningsstarter öppnar 3 februari och Campus Nyköping erbjuder följande 12 yrkeshögskoleutbildningar:

Specialistbarnskötare
Musik- och eventarrangör
Fibertekniker
Medicinsk sekreterare
Behandlingspedagog
Elkonstruktör
Elkraftingenjör
Projektledare elteknik
Tandsköterska
VVS-ingenjör
Stödpedagog
Specialistundersköterska demens 

Utbildningarna startar 17 augusti 2020. 

22 oktober 2019

Satsningar på besöksnäringen och regionens handlare

På gång under hösten i Campus Nyköping Företag - Utbildningar inom besöksnäringen och kompetensutveckling för lokala handlare.