Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Aktuellt

11 augusti 2017

Ny kurs SVA 3

Vecka 34 startar kursen SVA 3 för dig som läst SVA 1 & 2. Kursen ges både som dagkurs och deldistans. Du ansöker här

21 juli 2017

Ansökan till kommunal vuxenutbildning

Den 31 juli öppnar vi upp ansökan till höstterminen igen för grundläggande och gymnasial vuxenutbildning. Gäller för de kurser det finns platser kvar på. Mer information hittar du här.

17 juli 2017

Sök till hotell & turism senast 6 aug

Utbildningen ger dig en grund för att direkt efter utbildningens avslut kunna gå ut i ett yrke inom hotell- konferens och turistnäringen. Start 28 aug. Läs mer och gör din ansökan här.

16 juni 2017

Ny utbildning till bagare/konditor

I september startar vi upp en ny smarrig utbildning till bagare/konditor. Utbildningen ger dig grunderna för att kunna börja arbeta inom bageri/konditori. Ansök senast 3 september. 

15 juni 2017

Restplatser kvar till Fibertekniker och VVS-ingenjör

Alla sökande klarar inte antagningskraven till den utbildning de sökt, därför kan det ibland uppstå restplatser på vissa utbildningar. Dessa har vi nu öppna för sen ansökan till, trots att ordinarie ansökningstid gått ut. Utbildningarna det gäller är Fibertekniker VVS-ingenjör. Antalet platser är begränsat och antagning sker i turordning.

23 maj 2017

Sen ansökan till YH-utbildningar

Alla sökande klarar inte antagningskraven till den utbildning de sökt, därför kan det ibland uppstå restplatser på vissa utbildningar. Dessa öppnar vi nu för sen ansökan till, trots att ordinarie ansökningstid gått ut. Utbildningarna det gäller är Fibertekniker,  VVS-ingenjör. Antalet platser är begränsat och antagning sker i turordning.

19 maj 2017

Dags att söka till våra gymnasiala yrkesutbildningar

Den 18 juni är det sista dagen att söka till barnskötarutbildningen, vård- och omsorgsutbildningen samt till hotell & turism

15 maj 2017

Fibertekniker-ett framtidsyrke

Det satsas stort just nu på utbyggnaden av bredband i Sverige. För att möta den ökade efterfrågan på kompetens startades i höstas en ettårig yrkeshögskoleutbildning till fibertekniker på Campus Nyköping. En utbildning där de studerande är eftertraktade. 

Den nya bredbandstekniken sprids snabbt över landet och regeringens bredbandsstrategi är att Sverige ska vara helt uppkopplat år 2025. Behovet av kompetenta personer som praktiskt kan få fibertekniken på plats är därmed stor. Den stora satsningen kräver också att fler behöver utbildas. YH-utbildningen till fibertekniker har Campus Nyköping tagit fram i nära samarbete med branschen och efterfrågan på de snart färdigutbildade fiberteknikerna är stor.   

-Hälften av våra studerande har fått jobberbjudanden redan innan utbildningen är avslutad, säger Fredrik Dolk, utbildningsledare för Fibertekniker.

Olle Ögren är en av de studerande som redan fått jobb. Han gjorde sin praktik på Eddima Teknik i Norrköping vilket ledde fram till en anställning.

-Det är definitivt ett framtidsyrke och den stora efterfrågan på arbetskraft gjorde att jag ville bli fibertekniker, säger Olle Ögren.     

Utbildningen har även genererat nya företag i Nyköping. Gustav Karlsson och Stefan Kareliusson valde båda att starta eget under utbildningens gång då de såg behovet på den växande fibermarknaden. Gustav driver Karlssons Fiberinstallationer AB och Stefan driver SK Fiber. De arbetar tillsammans på projekten och kan på så sätt hjälpa och täcka för varandra vid hög arbetsbelastning. 

  
Stefan Kareliusson           Gustav Karlsson

-Vi bygger interna fastighetsnät med fiber och datakablar och drar fram IPTV uttag till vardagsrum från kundens fiberrouter. Vi har även precis investerat i en kedjegrävare för att kunna bredda våra tjänster, genom att kunna erbjuda snabb och smidig grävning fram till fastigheterna, berättar Gustav Karlsson.

Regeringens delmål är att 95 procent av alla hushåll och företag bör ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s redan år 2020. I Södermanland just nu, ligger den andelen på cirka 70 procent, enligt Bredbandskartan på Post och Telestyrelsens hemsida.

-Vi som jobbar med fiber kommer att ha väldigt mycket att göra. Både med nydragningar, och underhåll av redan installerade kablar. Så behovet av utbildat folk ökar och ökar. Jag sökte utbildningen för att få nya kontakter inom fiberbranschen. För att kunna utveckla mitt företag och mina tjänster. Och för att få rätt kompetens till alla jobb/uppdrag/projekt som kommer in i ökande takt, säger Gustav.

Till höst startar en ny omgång av utbildningen och det går att söka fram till och med den 19 maj. Läs mer om utbildningen här.

5 maj 2017

Förlängd ansökningstid

Nu förlänger vi ansökningstiden för YH-utbildningarna Fibertekniker, Underhållstekniker och VVS-ingenjör till den 19 maj. Musik- och eventarrangör förlängs till den 17 maj. Utbildningarna hittar du här.

24 april 2017

Maskinerna tar över världen

Vårt samhälle blir alltmer automatiserat och efterfrågan på folk ökar som kan se till att tekniken och maskinerna fungerar. Bli Underhållstekniker, ansök senast 5 maj.