Är Campus Nyköping rätt för dig?

Gör testet och få en kexchoklad som belöning.

Gör testet

Campus-kompassen

Var noggrann när du väljer studieort så att du får både en bra utbildning och en rolig studietid. Är Campus Nyköping rätt för dig? Gör vårt snabbtest!

En stad är ingen stad utan ett intressant kulturliv.

Det är viktigt att min utbildning är attraktiv på arbetsmarknaden.

Det är klart att studentlivet ska innehålla en hel del caffè latte och shopping också.

Sida 1/5

Aktuellt

11 oktober 2018

Campus Nyköping Företag får ny ledning

För Campus Nyköping Företag väntar en höst med många aktiviteter. Sedan september har verksamheten också en ny verksamhetsledare i Madeleine Svanström. Läs mer...

11 oktober 2018

Campus Nyköping Företag får ny ledning

För Campus Nyköping Företag väntar en höst med många aktiviteter. Sedan september har verksamheten också en ny verksamhetsledare i Madeleine Svanström. 

 

Madeleine Svanström 

- Jag ser mig själv som en spindel i nätet mellan företag, Näringslivsenhet och Campus Nyköping. Den stora utmaningen för företagen idag är att hitta rätt kompetens och att våga satsa på kompetensutveckling för att utveckla företaget. Det blir också min utmaning att få dem till det. 

Pedagog och ledarutvecklare

De senaste sex åren har pedagogen Madeleine arbetat med ledarutveckling inom Nyköpings kommun och utbildat, stöttat och coachat chefer och ledningslag i de kommunala verksamheterna. Hon är från Nyköping och kommer att få stor nytta av sitt stora nätverk. Just nu förbereder hon sig för att delta i heldagsprogrammet Näringslivets dag tillsammans med kollegan Christer Bang, konsult. Det är där de vill möta företagen för att presentera på vilket sätt Campus Nyköping Företag kan stödja kompetensförsörjningen. 

 "Vi kan bidra till utvecklingen"

- Vi har flera pågående projekt inom byggsektorn och startar nu kompetensutveckling inom digitalisering för industriföretag. För mig är det privata näringslivet en ny värld som jag är nyfiken på. Det är här tillväxten sker och företagen behöver goda förutsättningar för att verka och utvecklas. Jag tror att Campus Nyköping Företag kan bidra till den utvecklingen. Successivt kommer vi att utveckla fler aktiviteter tillsammans med näringslivet.

Madeleine rapporterar till en styrgrupp där näringslivsrepresentanter, näringslivschef och chefen för Campus Nyköping ingår. Rollen innebär att samordna aktiviteter och behov. De utbildningsinsatser som blir aktuella upphandlas av kommunen

11 oktober 2018

Träffa oss på Näringslivets dag

Den 26 oktober är vi från Campus Nyköping Företag på plats på Näringslivets dag. Hoppas vi ses!

11 oktober 2018

Ansök till Förskollärarprogrammet senast 15 okt

Den 15 oktober är sista dagen att ansöka till Förskollärarprogrammet, med start VT-19.

8 oktober 2018

Kommande YH-utbildningar

Yrkeshögskolan har ansökt att få anordna fem nya utbildningar till nästa år. Kanske är det någon som inresserar dig? Läs mer om de kommande utbildningarna och lämna en intresseanmälan. 

26 september 2018

Yrkeshögskolan ansöker om fem nya utbildningar

Yrkeshögskolan på Campus Nyköping fortsätter att bredda och utöka utbudet av YH-utbildningar. Åtta utbildningsansökningar har skickats in till Myndigheten för Yrkeshögskolan. 

Campus Nyköping har idag tretton pågående YH-utbildningar och vi satsar på att öka utbudet ännu mer genom att ansöka om fem helt nya utbildningar. Det är alltid arbetsmarknadens efterfrågan som styr om det ska skrivas en ansökan och arbetet sker i nära samarbete med arbetslivet. Ett gediget förarbete ligger till grund för att lokalisera var kompetensbristen är störst.

-Årets utbildningsansökningar är som alltid en spegling av arbetsmarknadens behov, och vi ser med spänning fram mot att få utöka möjligheten ytterligare till att studera inom högre utbildning vid Campus Nyköping. Det innebär en fantastisk möjlighet för både de studerande och de regionala arbetsgivarna inom dessa yrkesområden, säger Fredrik Dolk, rektor högre utbildning, Campus Nyköping. 

De nya utbildningarna som sökts är: 

  • CAD-konstruktör mekanik
  • Lärarassistent
  • Specialistbarnskötare
  • Inköpare/Upphandlare med hållbarhetskompetens
  • Socialadministratör

Läs mer om de kommande utbildningarna samt lämna intresseanmälan.

-Det känns extra kul att vi under året har haft en nära samverkan internt i kommunen. Tillsammans med engagerade och duktiga medarbetare, chefer och rektorer inom förskola och skola har vi åstadkommit riktigt bra ansökningar för Lärarassistent och Specialistbarnskötare. Stort tack till berörda, säger Pia Wibom utvecklingsledare Yrkeshögskolan, Campus Nyköping. 

För att möjliggöra för fler att kunna studera och arbeta samtidigt är de nya utbildningarna till stor del utformade med ett flexibelt upplägg.

Förutom de helt nya utbildningarna har även följande pågående utbildningar sökts på nytt: 

Medicinsk sekreterare är sedan tidigare beviljad att starta även 2019 men då det råder ett ökat behov av denna yrkesgrupp ansöker Campus Nyköping en fördubbling av antalet platser, från 35 till 70 studerande. 

Beslut om vilka utbildningar som Campus Nyköping beviljats kommer i januari och utbildningarna startar då i augusti 2019.

18 september 2018

Ansökan öppen till Förskollärarprogrammet

Karlstad universitet erbjuder Förskollärarprogrammet på distans via Campus Nyköping med start VT-19. Ansök senast 15 oktober. 

30 augusti 2018

Glöm inte att anmäla dig till Högskoleprovet!

Sista anmälningsdagen till Högskoleprovet är den 3 september. Provet skriver du på Campus Nyköping. Anmäl dig här

24 augusti 2018

Platser kvar till bageriutbildning

Det finns ett fåtal platser kvar till höstens start av bageri- och konditoriutbildningen. Ansök senast 3 september. 

26 juni 2018

Förlängd ansökan till Komvux

Flera av komvuxkurserna i höst går fortfarande att söka till. Du hittar aktuella kurser i kurskatalogen.