Kock/Matlagare
Utbildningen till kock/matlagare ger dig grundkunskaperna för att efter avslutad utbildning kunna arbeta inom kök på á la carterestaurang, lunchrestaurang, storkök och offentlig måltid. Du får lära dig moderna och traditionella matlagningstekniker som täcker de behov som finns i ett modernt restaurangkök. Grundläggande kunskaper inom hygien, livsmedelskunskap och service byggs på med matlagningskunskaper. Du får också lära dig grunderna i servering, samt service och bemötande som är yrkets kärna.
Den skolförlagda delen äger rum på Nyköping Strand Utbildningscentrum. Där sker den praktiska och teoretiska undervisningen men till största del kommer utbildningen att vara praktisk.
Kurser
- Hygien
- Livsmedel och näringskunskap
- Service och bemötande
- Matlagning 1
- Matlagning 2
- Matlagning 3
- Branschkunskap
- Servering
- Specialkoster
- Matlagning specialisering
Förkunskapskrav
Kunskaper motsvarande grundskolan i Svenska eller Svenska som andraspråk.
Ansökan och utbildningsstart
Ansökan är stängd. Utbildningsstart 22 mars. Om du har frågor kring utbildningen är du välkommen att kontakta vår studie- och yrkesvägledning.